Καλλιόπη Βέττα: «Η κατάργηση του νόμου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο Πρωθυπουργός είπε ανερυθρίαστα ψέματα λίγες ημέρες πριν στην Κοζάνη»



 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ακυρώνει τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, δήλωσε:

«Η κατάργηση του Ν. 3937/2011 για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία ευαισθησία ούτε για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ούτε για την βούληση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, χθες, σε μια ημέρα Εθνικού πένθους κατατέθηκε  νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου στο άρθρο 162, μέσα σε δύο κυριολεκτικά γραμμές, καταργείται η προβλεπόμενη νομική διάταξη για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Σ.τ.Ε. που υποχρέωνε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα νομικά προαπαιτούμενα αλλά, κυρίως, κανένας σεβασμός στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής που προέκρινε την λύση της μετεγκατάστασης.

Όταν επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης την Κοζάνη, μόλις πριν λίγες ημέρες, είχε αναφέρει ότι γνωρίζει τις νομικές δεσμεύσεις, ενώ είχε πει αυτολεξεί ότι ΄΄δεν θα επιδιώξει να έρθει σε σύγκρουση με αυτό που επιθυμεί η ίδια η κοινωνία΄΄

Οι αποφάσεις, όμως, ερήμην της κοινωνίας ήταν προαποφασισμένες. Η μετεγκατάσταση της Ακρινής δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό εξάλλου δεν απαντήθηκε η τελευταία κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα στις 3 Φεβρουαρίου, όπου ζητούσα ξανά ενημέρωση για το θέμα.

Είχα αναφέρει ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη μπορούσε να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: παραπλάνηση, παροχολογία και εμπόριο ελπίδας.

Για τους κατοίκους της Ακρινής, πλέον, μπορεί να προστεθεί και το συνειδητό, απροκάλυπτο και αδιάντροπο ψέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεσμεύεται ότι η υπόθεση της μετεγκατάστασης δεν έχει κλείσει: σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με μια δημόσια Δ.Ε.Η. θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα, με την βούληση της τοπικής κοινωνίας να έχει πρωτεύουσα σημασία στη λήψη των αποφάσεων»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.