Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στα Γρεβενά – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών



 

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε τέλη Μαΐου του 2022 στα Γρεβενά, σε βάρος 51χρονης ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, η 51χρονη την 17-06-2022 κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά εργάτη οχήματος και κονταροπρίονου, μέσω διαδικτύου, πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -328- ευρώ για την αγορά τους, χωρίς ωστόσο να τα παραλάβει.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:

  • Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.