O Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα τραπεζοκαθίσματα



 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τη ίδρυση του μέχρι και σήμερα αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του καθώς και για όλα τα Άτομα με Αναπηρία της περιοχής.
Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε αναφερθεί σε ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε της προσβασιμότητας σε όλες τις εκφάνσεις του για το οποίο έχουμε κατηγορηθεί και απειληθεί κιόλας.
Πάντα όταν έρχονται οι ημέρες των γιορτών τις περισσότερες φορές για εμάς εκείνη η περίοδος είναι από τις δυσκολότερες όλου του χρόνου διότι η προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον τυγχάνει να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό όλο και ποιο δύσκολη σε σημείο ανεπαρκείς.
Δικαίωμα στην διασκέδαση έχουν όλοι μας αλλά στην πράξη μπορείτε να σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για ένα άτομο με (κινητική –όρασης) αναπηρία να μετακινηθεί ελεύθερα και με ασφάλεια;
Εδώ να προσθέσουμε και τις μητέρες με τα καρότσια των παιδιών τους που πολλές φορές και αυτές βλέπουμε πως δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν μαζί με τα παιδιά τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που μας λένε δεν πειράζει μια μέρα είναι (π.χ. Τσικνοπέμπτη, Αποκριές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Αθλητικές εκδηλώσεις – ποδόσφαιρο) με γεμάτες τις καφετέριες – πλατείες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αυτές τις μέρες θα πρέπει να χαίρεσαι ή να πενθείς λες και φυλακίζεσαι.
Η προσβασιμότητα μας αφορά όλους άσχετα που πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν και πολλές φορές να γινόμαστε δέκτες παραπόνων.
Η Νομοθεσία στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και ποιο αυστηρή όσο αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Αυτό από την μια μας δίνει χαρά αλλά και από την άλλη είναι αποδεδειγμένα πως δύσκολα γίνεται εφαρμόσιμη στο βαθμό που πρέπει ώστε και εμείς να μπορέσουμε επιτέλους να αρχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν γιατί ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα και έτσι μάθαμε να ζούμε με αυτή. Επίσης πολλές φορές όταν γίνεται έλεγχος μας τον χρεώνουν σε εμάς ως καταγγελία λες και εμείς φταίμε που παρανομούν εις βάρος όλων μας.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο Κοζάνης σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα επέκτασης λόγω covid και την μετατροπή τους σε μόνιμα σε αυτούς τους κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει επιτέλους όλοι μας ανεξαιρέτως να εφαρμόσουμε την Κρατική Νομοθεσία. Πρωτίστως η Περιφέρεια και οι Δήμοι που είναι υπεύθυνοι για την αδειοδότηση και κατασκευή των κοινόχρηστων χώρων σε συνεργασία με την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δάφας Ευάγγελος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.