Ολοκλήρωση του Αποκριάτικου Τουρνουά Σκακιού Rapid “Sourdchess” στην Κοζάνη



 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Αποκριάτικο Τουρνουά Σκακιού Rapid “Sourdchess” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19.02.2023 στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πήραν μέρος 134 σκακιστές όλων των ηλικιών.

Το τουρνουά, που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Κοζάνης “ΑΕΤΟΙ” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κοζάνης – Ο.Α.Π.Ν. και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “αγκάλιασε” και “αγκαλιάστηκε” από αθλητές σκακιστικών σωματείων των πόλεων όλης της Περιφέρειας και όμορων Περιφερειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πήραν μέρος σκακιστές από τις πόλεις των: Κοζάνης, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Φλώρινας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Βέροιας, Καβάλας, Φαρσάλων, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας.

Οι αθλητές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το 1ο γκρουπ ήταν ανοικτής συμμετοχής, ενώ στο 2ο γκρουπ συμμετείχαν τα παιδιά έως 12 ετών.

Νικητές του Α΄ γκρουπ ήταν οι:

  1. Κοσμίδης Ιωάννης, από τον Σ.Ο. Κοζάνης “ΑΕΤΟΙ”
  2. Σπιρλιάδης Αχιλλέας, από τον Σ.Ο. Κιλκίς
  3. Βαρδάκας Γρηγόριος, από τον ΑΜΟ Γαλαξίας (Θεσσαλονίκης)

Νικητές του Β΄ γκρουπ ήταν οι:

  1. Μπαγγέα Μαρία, από τον ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών
  2. Γκούβας Αλέξανδρος, από τον Σ.Ο. Κοζάνης ΑΕΤΟΙ”
  3. Τζίμα Ανθία, από τον Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, πολλοί επισκέπτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Κεντρικής Πλατείας, γνωρίζοντας από κοντά τις παραδόσεις του τόπου και παίρνοντας μια γεύση από την Κοζανίτικη Αποκριά.

Ο Σ.Ο. Κοζάνης “ΑΕΤΟΙ” μέσα σε λίγους μήνες πέτυχε τον διπλό του στόχο!

Πρώτος στόχος, η είσοδος του Ομίλου στον σκακιστικό χάρτη με τη συμμετοχή του αγωνιστικού τμήματος στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας (Πρωτάθλημα Ά  Εθνικής, Πανελλήνιο Εφηβικό Πρωτάθλημα) και τη διοργάνωση του 1ου τοπικού τουρνουά.

Δεύτερος στόχος -αλλά εξίσου σημαντικός- η ενίσχυση του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων για το σκακιστικό άθλημα.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, γιατί με την πολύτιμη συνδρομή τους πραγματοποιήθηκε το 1ο Τουρνουά Σκακιού στην Κοζάνη, με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου συμμετοχές και συγκεκριμένα τους:

Φούρνος Σιδέρη, Φούρνος Κακλίδη, ELITE Pastry Shop, Vendavel – ενεργειακή, El Greco Μπαγκατζούνης – herbs & Teas, E-School – φροντιστήριο, Ευκολίδου Μαρία – Eco Floor, Ιπποκράτης – διαγνωστικό, Funny Bunny, Clube – cluster, Θαλάσσιος Κόσμος, Παφύλης – φρένα, Μανταλάκι – μεζεδοπωλείο, Γκλούμπος – συνεργείο, Αδερφοί Παπαζήσης, Μπούρινος, ΑΙΧΜΗ φροντιστήριο, Κτήμα Άλφα.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμο Κοζάνης – ΟΑΠΝ και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους σκακιστές που προσήλθαν – από τα μέρη της Περιφέρειας και όχι μόνο – για να αγωνιστούν.

Ραντεβού στο επόμενο τουρνουά!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ολοκλήρωση του Αποκριάτικου Τουρνουά Σκακιού Rapid “Sourdchess” στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.