Η καρδιά της Θράκης και της Μακεδονίας χτύπησε το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (φωτογραφίες και βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το site www.kozanilife.gr

Εκπρόσωποι και συνεχιστές της παράδοσης μέσα από την συμμετοχή τους στην Κοζανίτικη Αποκριά, έδωσαν τον δικό τους τόνο και μουσικό ηχόχρωμα,  μοιράζοντας με τον κόσμο που για ακόμη μια φορά κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πόλης, τα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από τον χορό και τα τραγούδια τους.

Την εμφάνισή τους έκαναν τα εξής χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Νέας Χαραυγής, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτειας ‘Παραολυμπιονίκη Ζαχαρία Φωστήρα’, Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου, Σύλλογος Παραδοσιακού χορού Διονυσίου Χαλκιδικής, Πολιτιστικός Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας, Χορευτικό Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης.

Από την Μακεδονία συμμετείχαν Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ‘Λυγκηστές’ Φλώρινας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλλιού Καστοριάς, Πανειπηρώτικος Σύλλογος Ν. Σερρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμακιάς ‘Το Φρούριο’, Φέφυρα Ν. Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική, Ν. Πέλλας Τοπικά Ν. Κοζάνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης ‘Η Αναγέννηση’, Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Κύμινων, όρμος Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού Καστοριάς.

Μέχρι το τέλος της σημερινής βραδιάς, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια της Θράκης και της Μακεδονίας , αξίζει να σημειωθεί και το ενδιαφέρον του κόσμου που αγκάλιασε έως την τελευταία εμφάνιση, την κεντρική πλατεία της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.