Δύο μαθητικές ομάδες του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του 6 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής



 

Δύο μαθητικές ομάδες (5 μαθήτριες και 1 μαθητής) του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προετοιμάστηκαν με την καθοδήγηση της μαθηματικού Παπαδοπούλου Χαράς στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου Μαθηματικών και Στατιστικής στο σχολείο τη φετινή χρονιά, και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί με συνέπεια και επιτυχία να καλλιεργήσει δεξιότητες και κλίσεις, απαραίτητες στον 21ό αιώνα.

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά και εύχονται καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.