Δήμος Εορδαίας: Συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας



Εκατοντάδες δέματα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τους δύο καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, συγκεντρώθηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δήμο Εορδαίας, και προωθήθηκαν ήδη με φορτηγό του Δήμου στο σημείο συγκέντρωσης που είχε υποδειχθεί από την ΠΕΔ στην Κοζάνη (κλειστό γήπεδο στη Λυκόβρυση), προκειμένου να φτάσουν, το γρηγορότερο δυνατό, με την αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στον τόπο προορισμού τους.

Ειδικότερα, τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν συσκευάστηκαν σε περισσότερα από 300 πακέτα, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν από 3-4 κουβέρτες ή παπλώματα, ενώ δεκάδες πακέτα περιέχουν κασκόλ, γάντια, σκουφιά, κάλτσες, ξηρά τροφή, φαρμακευτικό υλικό, είδη υγιεινής, παιδικές πάνες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Τις ευχαριστίες του Δήμου Εορδαίας για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Εθελοντισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτριος Σπόντης, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των δημοτών, φορέων και των περισσότερων φαρμακείων της Πτολεμαΐδας και Κοινοτήτων της Εορδαίας ήταν συγκινητική και ενδεικτική των αισθημάτων αλληλεγγύης του λαού μας προς τους πληττόμενους από το σεισμό γειτονικούς λαούς. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος προς το Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Μεσοβούνου και των Πύργων, τον Σύλλογο Κομμωτών Πτολεμαΐδας και την Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας οι οποίοι συμμετείχαν οργανωμένα στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου που επιφορτίστηκε με τη συλλογή, ταξινόμηση και το πακετάρισμα των ειδών πρώτης ανάγκης που έφταναν στο Δημαρχείο Εορδαίας, ώστε να προωθηθούν τάχιστα στους πληγέντες από τους σεισμούς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.