Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές



Με μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε. Κοζάνης ΚΚΕ  με τίτλο «Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια.. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καθώς και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Στολτίδης Νόντας, Δημαράκη Δώρα, Καραμπατζιάς Μιχάλης, Χόλμπα Αντωνία, Νάκας Στέργιος, Γκαμπράνη Ειρήνη και Τσάκωνας Αντώνης.  Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Την κεντρική παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Γιάννης Κανάτσιος, γραμματέας της Τ.Ε.  Κοζάνης του ΚΚΕ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν  είναι πολύ σημαντική η συνειδητοποίηση της θέσης ότι «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με πιο δυνατό ΚΚΕ», παντού, και στις εκλογές, ώστε να δυναμώσει η πάλη για την κατάκτηση τέτοιων ουσιαστικών μέτρων, να δοθεί ώθηση στο διεκδικητικό κίνημα και να συσπειρωθούν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις στον δρόμο της ανατροπής.»

Συμπλήρωσε πως το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα είναι «δυνατός ο λαός» ή θα είναι «δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος». 

Ταυτόχρονα κάλεσε το λαό της περιοχής να αναρωτηθεί ποιος θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια και την πορεία της απολιγνιτοποίησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Η ΝΔ που μοιράζει «οδηγίες επιβίωσης» στο σκοτάδι και το κρύο και με τα διάφορα voucher κοροϊδίας;  Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που θυμήθηκαν να ξαναζητήσουν «δημόσιο έλεγχο» της ΔΕΗ, μιας ΔΕΗ, που στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας, πάλι θα δουλεύει για τα κέρδη των μετόχων της, ακόμα κι αν αυτός είναι κατά πλειοψηφία το κράτος που θα πουλάει πανάκριβο ρεύμα στον λαό και θα κάνει διακοπές ρεύματος στις φτωχές οικογένειες;»

Επεσήμανε πως το προηγούμενο διάστημα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα25, έχτισαν βήμα το βήμα την απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, συναίνεσαν στην απολιγνιτοποίηση και την πράσινη μετάβαση που μας έφερε ως εδώ. Ενώ χαρακτηριστικά υπογράμμισε «Και από την άλλη το ΚΚΕ που παλεύει για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που «έσπασε» τη συναίνεση του δήθεν μονόδρομου της απολιγνιτοποίησης, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης, διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, επιδιώκοντας τα αυτονόητα: Ότι δε θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μαθητές να ξεπαγιάζουν την ώρα που κάνουν μάθημα, νέοι άνθρωποι που το μηνιάτικο φτάνει μόνο για 10 μέρες!»

Απηύθυνε κάλεσμα για την οργάνωση της αλληλεγγύης για τον Τούρκικο και Συριακό λαό που δοκιμάστηκαν από τους φονικούς σεισμούς που αφήνουν πίσω χιλιάδες νεκρούς. Τόνισε την παρέμβαση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την άρση του απαράδεκτου εμπάργκο των ΕΕ,ΗΠΑ,ΝΑΤΟ στη Συρία.

Κλείνοντας, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Π.Ε. Κοζάνης στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουμε σήμερα εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας της Π.Ε. Κοζάνης.» Οι υποψήφιοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. 

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης είναι:

Εγρές Αβράμ, 60 χρονών, εργάτης, αγρότης, πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Βοϊου, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεάπολης, μέλος της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δημαράκη Φωτεινή, 27 χρονών, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Θεοδωρίδης Μανώλης, 57 χρονών, αυτοαπασχολούμενος αυτοκινητιστής, αντιπρόεδρος της Εύξεινου Λέσχης Σερβίων, στέλεχος του ΚΚΕ

Κουζιακή Τίνα , 32 χρονών, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Μωυσιάδης Σταυρός, 44 χρονών, εργαζόμενος σε ορυχείο της ΔΕΗ, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), μέλος της διοίκησης του Σωματείου Σπάρτακος,  μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μέλος της Διοίκησης της Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Τριανταφυλλίδης Κώστας, μουσικός και τραγουδιστής, μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Τραγουδιστών, στο οποίο διετέλεσε για χρόνια μέλος της Διοίκησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.