Απανθρωπιά – Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου



 

Ο καταστροφικότατος σεισμός, που έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έδειξε περίτρανα την ανθρώπινη αδυναμία αλλά και τη μεροληψία των ισχυρών στο να συνδράμουν στους πληγέντες. Η χώρα μας έσπευσε πρώτη να συνδράμει τη μία εκ των δύο χωρών, αυτή, της οποίας ο ηγέτης καθημερινά μας απειλεί με εισβολή έχοντας πλήρη την ενθάρρυνση από την εισβολή και κατοχή τμήματος της Κύπρου χωρίς συνέπειες. Πολύ ορθή η απόφαση της κυβέρνησής μας, όμως μεροληπτική στο έπακρο. Σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του θέματος, για τον λόγο της μονομέρειας ο αρμόδιος υπουργός έδωσε την απάντηση ότι αυτή είναι η απόφαση της Ε.Ε.! Ελλάδα χώρα ανεξάρτητη!

Δεν συνιστά έκπληξη η απόφαση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Ήδη το 2011 οι ΗΠΑ, η ΕΕ, Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και οι χώρες του αραβικού Συνδέσμου είχαν επιβάλει απαγόρευση αγοράς πετρελαίου από τη Συρία με την αιτιολογία ότι το καθεστώς της είναι αυταρχικό. Με την έναρξη του πολέμου στη Συρία (2014), τον οποίο εμμένουν να αποκαλούν εμφύλιο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν τον Άσαντ ως αιμοσταγή δικτάτορα και τον στρατό των δολοφόνων ως απελευθερωτικό του στενάζοντος συριακού λαού. Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία ανέλαβαν τη χρηματοδότηση, οι ΗΠΑ την οργάνωση και η Τουρκία τη στελέχωση (20%) του στρατού των δολοφόνων! Έπρεπε να εκτελεστούν δημοσίως με «τελετουργικό» τρόπο κάποιοι δυτικοί δημοσιογράφοι, για να αποφασίσουν, επί τέλους κυβερνήσεις και ΜΜΕ να καταγγείλουν τους εγκληματίες μισθοφόρους. Βέβαια καθ’ όλη τη διάρκεια της αιματοχυσίας, το ληστεμένο πετρέλαιο έρρεε άφθονο μέσω Τουρκίας στα «ελληνικά» δεξαμενόπλοια και στις δυτικές αγορές! Οι ΗΠΑ έδωσαν την υπόσχεση ότι θα προβούν σε εκκαθάριση των χωρών Συρίας και Ιράκ από το στρατό των δολοφόνων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφού όμως ο στρατός τους οργάνωσε κάποιες επιχειρήσεις εντυπωσιασμού, αποχώρησε από τη Μέση Ανατολή. Η ανάμειξη της Ρωσίας στη σύρραξη, καθώς η Συρία της προσφέρει τα λιμάνια της για το στόλο της, είχε ως συνέπεια την παράταση των εχθροπραξιών. Οι αντάρτες συνέχισαν το «θεάρεστο» έργο τους και οι ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση αποστολής ακόμη και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 500.000, αλλά αυτοί δεν ανήκουν στους προνομιούχους πολίτες των δυτικών χωρών. Μεταξύ των θυμάτων οι πατριάρχες των ορθοδόξων και μονοφυσιτών, που έχουν απαχθεί.

Άλλα συμβάντα αξιοποιήθηκαν, ώστε να στραφεί αλλού η προσοχή της κοινής γνώμης. Η άποψη για τον Άσαντ δεν μεταβλήθηκε στο ελάχιστο, αφού στηρίζεται και παρέχει διευκολύνσεις στη Ρωσία, τη θεωρούμενη για τη Δύση διαρκή απειλή. Αυτό επιβεβαιώνεται, κατά τους δυτικούς αναλυτές, με την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία επιδιώκει την ένταξή της στη χωρία των δυτικών χωρών. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Άσαντ ενώ ανήκει στη μειονότητα των Αλεβιτών (15%), άντεξε έναντι των σουνιτών εισβολέων, αν και οι σουνίτες αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στη Συρία (70%). Σημαντικός είναι και ο χριστιανικός πληθυσμός στη χώρα (15%). Αντέχει ακόμη παρά τους κατά καιρούς βομβαρδισμούς από την τουρκική αεροπορία, η οποία επιδιώκει την εξόντωση των Κούρδων «τρομοκρατών» με την ανοχή της Ρωσίας, με την οποία η Τουρκία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις! Και ο λαός της Συρίας εξακολουθεί να υποφέρει.

Καθώς το ενδιαφέρον εστράφη και πάλι στη σεισμόπληκτη περιοχή, πληροφορηθήκαμε ότι έκταση της χώρας κατέχουν ακόμη οι αντάρτες της Αλ Νούσρα, παρακλάδι τοθ ISIS, χρηματοδοτούμενοι από το «δημοκρατικό» Κατάρ, το οποίο εγκωμιάζεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από «προδευτικούς» και «δημοκράτες» αργυρώνητους!

Η Συρία είναι χώρα με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα από την αρχαιότητα. Το Χαλέπι, που ιδιαίτερα επλήγη από τον σεισμό, είναι η Βέροια των ελληνιστικών χρόνων. Σ’ όλη την έκταση της χώρας υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία του πολιτισμού των προγόνων μας. Κατά τη χριστιανική περίοδο ανέδειξε πλήθος αγίων. Οι όσιοι Εφραίμ και Ισαάκ είναι πολύ γνωστοί στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Θαυμάσια είναι η σύντομη προσευχή του πρώτου: «Κύριε και δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας,  περιεργείας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δως, πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισαι μοι τω σω δούλω. Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαι μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μην κατακρίνειν τον αδελφόν μου, ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας». Αργότερα, όταν πλέον η Συρία είχε κατακτηθεί από τους Άραβες, η χώρα ανέδειξε ένα από τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, που καλό είναι να έχουμε κατά νου, όταν παρευρισκόμαστε σε εξόδιο ακολουθία νεκρού, καθώς αυτός τη συνέθεσε, όπως και πλήθος ύμνων και κανόνων.

Η Συρία κατακτήθηκα από τους Οθωμανούς και απελευθερώθηκε από τους «συμμάχους», για να καταστεί γαλλική αποικία! Οι «δημοκράτες» Γάλλοι παρέδωσαν την Κιλικία με τον αραβόφωνο πληθυσμό στον Κεμάλ. Οι Χριστιανοί επέλεξαν τότε να μεταφέρουν την έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό και δεν μεταμελήθηκαν. Στη Συρία, ορθόδοξοι, ουνίτες και μονοφυσίτες απολαμβἀνουν μεγάλη ελευθερία. Μάλιστα οι ορθόδοξοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρουμ ορτοδόξ  (ορθόδοξοι Ρωμηοί). Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ιερός ναός προς τιμή του αγίου Παϊσίου στη Δαμασκό.

Γιατί τα έγραψα όλα αυτά; Πόσο συγκινούν ή ενδιαφέρουν τον Νεοέλληνα; Εμείς πλέον «ανήκομεν εις την Δύσιν»  σύμφωνα με ρήση πολιτικού μας. Βέβαια ανήκομεν ως ισότιμο μέλος, γι’ αυτό και εκτελούμε τις εντολές αυτής, ακόμη και εκείνες που βλάπτουν τα δίκαιά μας (όχι τα συμφέροντά μας, για τα οποία οι ισχυροί ισότιμοι «σύμμαχοι», «φίλοι» και ἑταίροι» μας χύνουν άφθονο αίμα, όχι βέβαια δικό τους)! Πώς να εναντιωθούμε λοιπόν στις αποφάσεις τους, που, για όποιον διαθέτει στοιχειώδη ανθρωπιά, είναι απάνθρωπες στο έπακρο.

Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν έκκληση στους ισχυρούς να αρθεί η απαγόρευση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. Θα εισακουσθούν; Στη νεωτερικότητα, αυτοί έχουν αποδεχθεί τον άχαρο ρόλο του διακοσμητικού προσώπου. Πώς να εισακουσθούν; Μήπως είναι καιρός να ενεργήσουν αντί να κάνουν έκκληση;

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

4 σχόλια στο άρθρο “Απανθρωπιά – Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

  1. Σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του θέματος, για τον λόγο της μονομέρειας ο αρμόδιος υπουργός έδωσε την απάντηση ότι αυτή είναι η απόφαση της Ε.Ε.! Ελλάδα χώρα ανεξάρτητη! !!!!!

    ΄¨Ομως η αποσβολωμένη ανθρωπομάζα τέτοια θέλει να ακούει.

  2. Κι όμως η ΕΕ είναι η μοναδική δύναμη που βοηθάει στην Συρία σε αντίθεση με τον δολοφόνο ομόδοξο Πούτιν που το μόνο που προσφέρει είναι σφαίρες και βόμβες σε μικρά παιδιά με τη βοήθεια των ισλαμιστών του Καντίροφ.

    Για τη Συρία τα αποθέματα της ΕΕ στην Ιταλία και το Ντουμπάι έχουν κινητοποιηθεί για να παραδοθούν προμήθειες έκτακτης ανάγκης. Περιλαμβάνονται είδη όπως χειμερινές σκηνές, θερμάστρες, κουβέρτες, νερό, καθώς και πακέτα που έχουν σχέση με την υγιεινή. Η βοήθεια θα διανεμηθεί τόσο σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), όσο και σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση στη βορειοδυτική Συρία σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Επιπλέον, η Επιτροπή εξετάζει ευκαιρίες για μια προσέγγιση Team Europe, συνεργαζόμενη με τα κράτη μέλη για την κινητοποίηση ειδών καταφυγίου από τα αποθέματά τους.

    Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ (UCPM), 10 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Νορβηγία) έχουν προσφέρει χιλιάδες σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, στρώματα, κρεβάτια, γεννήτριες, θερμάστρες, φάρμακα, είδη διατροφής, χειμερινά ρούχα, μάσκες και πολλά άλλα στον συριακό λαό. Δύο αξιωματούχοι των συνδέσμου του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) θα αναπτυχθούν σήμερα στη Βηρυτό για να υποστηρίξουν τον συντονισμό της εισερχόμενης βοήθειας της ΕΕ για τη Συρία. Αυτό προστίθεται σε ένα επιπλέον αρχικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των πιο επειγουσών αναγκών, όπως μετρητά για καταφύγια και είδη που δεν είναι τρόφιμα, νερό, ό,τι έχει σχέση με την υγεία,την έρευνα και την διάσωση.

    Φτάνει με το άθλιο αντιευρωπαϊκό παραμυθάκι.

    1. ερωτήματα του α’ σχολιαστή

      1. γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν τα είπε αυτά στη βουλή ;
      2. από που έχετε αυτές τις πληροφορίες ; (ΠΗΓΗ)

  3. H «Ευρώπη της Αλληλεγγύης»
    1. Την υποκρισία της Ε.Ε., η οποία, ενώ θρηνεί για τα θύματα από τα τυφλά χτυπήματα της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα όπλων προς τη Μέση Ανατολή, μετά τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις εξαγωγές όπλων, που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το zougla.gr. 31-8-17
    2. Μάστιγα στην Ευρώπη οι σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών μέσω διαδικτύου 23 -8-2017, ΖΟUGLA .gr
    3. Τά εὐρωπαϊκά ἔθνη εἶναι θύματα μιᾶς συγκαλυμμένης ἀπόπειρας γενοκτονίας, μιᾶς δημογραφικῆς καί πολιτιστικῆς ἐξάλειψης, πού καθοδηγεῖται ἀπό τή δική τους ἐθνομαζοχιστική καί ξενόφιλη ἐλίτ. Κάτι πού ἀποτελεῖ πρωτιά στήν ἀνθρώπινη Ἱστορία. Η ΣΙΩΠΗΡΗ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ*τοῦ Guillaume Fay, Γάλλου συγγραφέως
    4. ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΝΙΛΣ ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ ZOUGLA .GR 2-5-17. Τελειώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον και επίσημα απαγορεύεται η διαφορετική άποψη.
    5. ΓΑΛΛΙΑ: Επιταχύνεται η ισλαμοποίηση. Alexandre Léchenet και Gary Dagorn- Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
    – 6. η ΕΕ έφτασε σε πλήρες αδιέξοδο.
    Η ΕΕ της παρακμής της οικογένειας και της θρησκείας, της αύξησης των ψυχολογικών προβλημάτων, των ναρκωτικών και των αυτοκτονιών, της απώλειας των ταυτοτήτων και του υπαρξιακού κενού.
    Τώρα πια δεν έχουνε ούτε την παρηγοριά της οικονομικής σιγουριάς, που για δεκαετίες κάλυπτε την εσωτερική παρακμή.
    Σε λίγα χρόνια η Ευρώπη θα παραπέμπει σε μπούργκα και τρανσέξουαλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.