Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά και στο εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Καστοριά, τον πρώτο σταθμό στην περιοδεία που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση αυτή η προεκλογική περίοδος, ενόψει των εκλογών της άνοιξης, να αναλωθεί σε μια “κοκορομαχία”, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης, που τελικά πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτό το δρόμο θα την αφήσουμε μόνη της. Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον. Θα λέμε στους πολίτες ότι προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε Περιφέρεια. Για το πώς θα κάνουμε τις δικές σας ζωές καλύτερες, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, για το πώς θα κατοχυρώσουμε τις αυξήσεις των συντάξεων, για το πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών, για το πώς θα ενισχύσουμε την Παιδεία μας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στο κέντρο της πόλης.

«Κάθε εκλογή έχει τις δικές της προκλήσεις. Και εδώ πραγματικά καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, διότι έχουμε ένα χρέος, όλες και όλοι μαζί, να απενεργοποιήσουμε τη “νάρκη” της απλής αναλογικής. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι κεκτημένο, τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε πώς μία άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα οποία πετύχαμε θα τα ανέστρεφε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μια και καλή. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε με τη δική σας βοήθεια και τη δική σας στήριξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Ένα κομβικό έργο υλοποιείται*

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας, στη Βέργα Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΚΤΩΡ» Γιώργο Συριανό.

Το έργο, που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμύνταιου, αφορά στην κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Το έργο περιλαμβάνει το κομβικό τμήμα της Σήραγγας Κλεισούρας, μήκους 1,36 χιλιομέτρων, τέσσερις ανισόπεδες διαβάσεις, μία γέφυρα και άλλες επιμέρους παρεμβάσεις.

Ο νέος άξονας, συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατομμυρίων ευρώ, θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, βελτιώνοντας ουσιαστικά τις συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις της περιοχής και μειώνοντας τη διάρκεια και το κόστος των διαδρομών.

Το τεχνικό έργο συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία προς τα τέλη του 2025.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

4 σχόλια στο άρθρο “Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά και στο εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας

 1. Έλεος,Σ.Κ,καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Εάν δεν ήταν, η Δυτική Μακεδονια,η τελευταία περιφέρεια
  της Ελλάδος και ήταν κάποια άλλη,απ τις 12,όλος ο κόσμος
  θα ήταν στους δρόμους και στις πλατείες και πολύ θα το σκεφτόταν,
  οι πολιτικοί απατεώνες και ψεύτες,να περάσουν τα όρια της.
  Αντ αυτού,σήμερα, χειροκροτητες του ανθρώπου ,που ερημοποιησε
  τον περηφανο τούτο τοπο,βγήκαν να χειροκροτησουν,τον ολετηρα .λες και
  είδαν το φως το Αληθινό,Φως Αποκάλυψης και των Εθνων!
  Λίγη αξιοπρεπεια;
  Λίγη λεβεντια;
  Λίγη ανθρώπινη τσίπα;
  Πολιτικά γιουσουφάκια και πολιτικά ασπόνδυλα ανθρωπάκια,βγηκατε ,
  να υποδεχτείτε και να χαρείτε, διαιωνιζοντας ,το ” σφαξε με Αγαμ,ναγιάσω”
  Ακόμα και το γιουσουφάκι,στο βιβλίο του Καζαντζάκη,έριχνε ένα γαλλικό,
  έριχνε μια βρισιά,στον Αγα,όταν εκείνος ,δεν του έβρισκε μια στρουμπουλή,
  για να βγάζει τα μάτια του!
  Η υποταγη και τα απανωτά σας λάθη,έφεραν τον τόπο σε ερήμωση και τους
  νέους ανθρώπους σε απόγνωση και με έτοιμο το εισιτήριο για τις Αυστραλίας και Γερμανιες!
  Τα λάθη σας,τα πολιτικά σας λαθη!
  Κι έλεγε, η συγχωρεμένη κι αγραμματη μητέρα μου,για έναν που
  έπεφτε σε απανωτά και εκούσια λάθη ” εθελέστα και παθεστα”.
  Το ραγιαδιστικο φρόνημα σας ,η αιτία που υποφέρει η Δυτική Μακεδονια,χωρίς
  να θέλει, η ίδια,αυτά που παθαινει!
  Δοξαστε, τον λαοπλανο ,που υποσχέθηκε, προεκλογικά, πολλές και καλές δουλειές και υπόσχεται, σήμερα, παλι ,πολλές και καλές δουλειες!
  Αλώθηκε η Δυτική Μακεδονια ,εξ αιτίας του και σήμερα, με το χειροκρότημα σας,την ανευρη οσφύ σας,δώσατε γη και ύδωρ…στον Ξέρξη του μαΞιμου!
  Αλήθεια,αυτός ο μουσουρουλης,που σχεδίασε την δίκαιη αναπτυξη
  στην μπουρδολογια και στα πράσινα αλογα,που βρισκεται;
  Αυτόν,επιτελικοι μπουρδολογοι,τον παρουσιαζατε σαν 13ο Θεό του
  Ολύμπου,ήταν ο φτερωτός και γρήγορος σχεδιαστής της Ανάπτυξης,στη
  Δυτική Μακεδονια,που είναι σήμερα;
  Δύο ,πολιτικοί σαλτιμπαγκοι ,λείπουν σήμερα, δυο διασκεδάστες και γελωτοποιοι,της γελοιας Ανάπτυξης, ο ανεμοσουρι-ούλης και ο κλόουν,
  που χθες έκοψε βασιλοπιτα με τον Καρατζαφέρη,τον επαναφορτιζόμενο,τον πνευματικό του πατερα!
  Γι αυτό που θα πάθετε,στις αυριανές εκλογες;” εθελέστα και παθέστα”

 2. πώς θα ενισχύσουμε την Παιδεία μας !!!!
  Στα απολυτήρια Λυκείου απαγορεύεται να αναγραφούν ιθαγένεια και θρήσκευμα (επί Ν.Δ.)!!! αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Είναι οπισθοδρομικό, ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό! Εκπαιδεύοντας τα παιδιά να… ντρέπονται που είναι Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Απέναντι στη μαντίλα, τα… αυτομαστιγώματα και τα «Ο Αλάχ είναι μεγάλος», εμείς απαγορεύεται να δηλώνουμε Έλληνες.
  Σχολικά εγχειρίδια : Ελληνορθόδοξη παράδοση, οικογένεια, πατριωτισμός και φιλοπατρία εκτός διδακτέας ύλης!

  Δυστυχώς, σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για τον τόπο λόγω της απουσίας αληθινής παιδείας κι εθνικών οραμάτων, τα έφερε βλέπετε έτσι η μοίρα, ούτως ώστε να διαχειρίζονται τις τύχες της Ελλάδος τα πολιτικά στρουμφάκια!
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα αυτήν την στιγμή από τον Κούλη σε αυτή την σχέση…στοργικής αλληλεξάρτησης στον αγώνα τους για επιβίωση!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.