Είναι τελικά κακό το χαλί για τις αλλεργίες;



Οι αλλεργίες βασανίζουν πολλούς από εμάς, και αρκετούς σε καθημερινή βάση. Η ενόχληση από αλλεργίες στους εξωτερικούς χώρους είναι αναμενόμενη. Τι γίνεται όμως όταν μας ταλαιπωρούν στο σπίτι μας;

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, τι ισχύει με την ύπαρξη του χαλιού σε ένα σπίτι ατόμων που αντιμετωπίζουν αλλεργίες. Μπορούν να επιλέξουν την τοποθέτηση χαλιών; Κι αν ναι, τι θα πρέπει να προσέξουν;

Είναι κακό το χαλί για τις αλλεργίες;

Κι όμως, σε αντίθεση με την κοινή, γνώμη, το χαλί δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία όσων αντιμετωπίζουν αλλεργία. Όχι μόνο τα χαλιά προσθέτουν ζεστασιά και άνεση σε κάθε δωμάτιο, αλλά με τον κατάλληλο καθαρισμό διατηρούν μακριά τα αλλεργιογόνα από την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Το χαλί δεν αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση των συμπτωμάτων των αλλεργιών. Μάλιστα, τα αποτελέσματα της έρευνας, ανέφεραν πως, όπως συμβαίνει με το δάπεδο, ή άλλα σημεία του σπιτιού, ο τακτικός καθαρισμός τους βοηθά στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας. Σύμμαχος σας σε αυτό είναι η ηλεκτρική σκούπα, και πιο συγκεκριμένα, η χρήση της περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν τα χαλιά βοηθούν στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων στο σπίτι σας. Ποια είναι αυτά τα χαλιά και πώς βοηθούν στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων;

Επιλογή χαλιού με χαμηλό πέλος

Ενώ πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν την απαλή, ζεστή αίσθηση που συνοδεύουν τα μαλακά χαλιά με παχύ πέλος, αυτός ο τύπος χαλιού δεν είναι ο ιδανικός για όσους αντιμετωπίζουν αλλεργίες. Τα χαλιά με κοντό πέλος και γερή πλέξη κρατούν μακριά σας τα αλλεργιογόνα και αποτρέπουν τη συσσώρευση σκόνης βαθιά στο εσωτερικό τους.

Αντιαλλεργικές ιδιότητες

Σε ένα σπίτι με αλλεργίες, τα αντιαλλεργικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας. Καθώς το χαλί αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της διακόσμησης του σπιτιού, θα πρέπει να περιέχει πιστοποίηση μη αλλεργιογόνων, καθώς και άλλων ουσιών επιβλαβών για τον οργανισμό.

Προσοχή στην υπόστρωση του χαλιού

Η υπόστρωση ενός χαλιού είναι συνήθως κατασκευασμένη από γιούτα, αφρό, φελλό ή καουτσούκ. Αν και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε αλλεργίες. Επιλέξτε ένα χαλί που θα έχει ειδική επικάλυψη η οποία δε θα συμβάλει στην απορρόφηση των μικροβίων, ή των λεκέδων και της υγρασίας, που μπορεί να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, και κατά συνέπεια τις αλλεργίες σας. Με άλλα λόγια, προτιμήστε ένα χαλί με αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Στην Colore Colori μια μεγάλη ποικιλία σε χαλιά με αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι ειδικοί της Colore Colori γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις που μπορεί να έχετε και κάνουν τις απαραίτητες προτάσεις. Ανακαλύψτε αυτή τη συλλογή και δημιουργήστε την χαλαρή και υγιή ατμόσφαιρα που έχετε ανάγκη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.