Συνέντευξη Τύπου: Όλα έτοιμα για την Κοζανίτικη Αποκριά 2023 – Με δύο οικολογικές δράσεις – Δείτε το βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με το σύνθημα “Επανακκίντσαμι” παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την έναρξη της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς, οι εμπλεκόμενοι φορείς, το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο της πόλης.

Φέτος ο ΟΑΠΝ θέλει να δώσει στον κόσμο μία μικρή ανάσα διασκέδασης με δύο συναυλίες στη κεντρική πλατεία της πόλης, στις 14 και 15 του μηνός με τον Χρήστο Δάντη και την Αλεξάνδρα Σιετή μαζί της η μπάντα Souled Out, πριν την επίσημη έναρξη των αποκριών που είναι η Τσικνοπέμπτη.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε με τον τρόπο που της αρμόζει την Κοζανίτικη Αποκριά, που έρχεται να γιορταστεί μετά από δύο χρόνια απουσίας. Δεν μας εμποδίζει η αίγλη της, να κάνουμε καινοτομίες/δράσεις με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, προσθέτοντας τη διάσταση της κλιματικής ουδετερότητας και της προσπάθειας που κάνει ο δήμος να πετύχει τους στόχους στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέχρι το 2023».

Η καινοτομία της Κοζανίτικης Αποκριάς του 2023 είναι τα οικολογικά μηνύματα που θέλει να περάσει ο δήμος. ‘Ετσι σε συνεργασία με την εταιρεία ‘Clube’ Bioeconomy and Environment Cluster Western Macedonia, όπως τόνισε ο διαχειριστής της εταιρείας, Νικόλαος Ντάβος «δημιουργήσαμε ένα project που το ονομάζουμε e-comfeti , ένα πράσινο χαρτοπόλεμο. Σε συνεργασία με τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του κοινωνικού ΕΚΑΒ στην Νεράιδα, δημιουργούμε κομφετί από φύλλα, το οποίο θα μοιραστεί στα παιδιά κατά τη διάρκεια των Sourd Games. Δύο παιχνίδια  για να κάνουμε κοινωνούς τα παιδιά για να μάθουν πως μπορούμε να γίνουμε πιο περιβαλλοντολογικά βιώσιμοι και πιο αειφόροι και να βοηθήσουν την κλιματική ουδετερότητα».

Μία ακόμη σημαντική δραστηριότητα που είναι έτοιμη να υλοποιηθεί, όπως ανέφερε ο κ. Ντάβος «μία ακόμη δράση για να συνεισφέρουμε στο κομμάτι των ρύπων, σε συνεργασία και με την ΔΙΑΔΥΜΑ κάναμε μια χορηγία, όλα τα ποτήρια της αποκριάς που θα μοιραστούν στους φανούς κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών, περίπου 40 χιλιάδες ποτήρια, θα είναι ανακυκλώσιμα θα μπούνε σε όλους τους φανούς σε εμφανή σημεία κάδοι για την ανακύκλωσή τους. Έτσι θα συνεισφέρουμε στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων».

Μια πρώτη εκτίμηση του φετινού προϋπολογισμού εκτιμάται στα 140 χιλιάδες ευρώ « στο τέλος των εκδηλώσεων θα έχουμε πλήρη στοιχεία για την όλη διοργάνωση και από οικονομικής πλευράς», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού και συνέχισε « την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου θα παραταθεί το ωράριο των καταστημάτων και θα έχουν προσφορές λόγο και της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου τα μαγαζιά της Κοζάνης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.