Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης: Συμμετοχή στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

 

Στη συνάντηση είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μελισσοκόμους για τα θέματα που τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (εδώ) και στις συσκέψεις που πραγματοποίησε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Ειδικότερα:

 1. Παρείχε διευκρινίσεις για τον δειγματολογικό έλεγχο των μελισσοκόμων βιολογικής εκτροφής.
 2. Ενημέρωσε για την εφαρμοστέα διαδικασία που θα οδηγήσει στην αύξηση της αναλογούσας ποσότητας πετρελαίου ανά κυψέλη, για τον υπολογισμό του προς επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Σημειωτέον, η επιστροφή του ΕΦΚ έγινε το 2022, χάριν συντομίας, βάσει της από 29/09/2016 υπογραφείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

 1. Ενημέρωσε για το Τομεακό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας που περιλαμβάνεται στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027 και πρότεινε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εξειδίκευσης στα θέματα στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας, της αντικατάστασης κυψελών, της βιολογικής μελισσοκομίας, της προστασίας των κυψελών από ζώα με ηλεκτροφόρα καλώδια κλπ.

Φορέας/Δικαιούχος θα είναι η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ.

 1. Ενημέρωσε για το θέμα επικαιροποίησης του τρόπου αποτύπωσης, του ποσού αποζημίωσης και της ακολουθητέας διαδικασίας για την αποζημίωση των κυψελών από απρόβλεπτα γεγονότα π.χ. παγωνιά, καταστροφές από ζώα όπως η αρκούδα.
 2. Παρείχε διευκρινίσεις για την ένταξη της μελισσοκομίας στη νέα ΚΑΠ σε ότι αφορά στην καταβολή επιδοτήσεων αντίστοιχων με αυτές που καταβάλλονται στην κτηνοτροφία όπως η εξισωτική αποζημίωση.
 3. Παρείχε διευκρινίσεις για τη διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων προκειμένου να εμπορεύονται στην αγορά π.χ. αλοιφές, προϊόντα κυψέλης.
 4. Παρείχε διευκρινίσεις για τα θέματα που αφορούν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο.
 5. Ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για καταγραφή του ισοζυγίου μελιού.
 6. Ενημέρωσε τα μέλη για το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης των μελισσοκόμων με τη μορφή de minimis.

Για τα θέματα που απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία προγραμματίζεται συνάντηση με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ).

Τα μέλη ευχαρίστησαν τον κ. Αμανατίδη και αναμένουν τις επόμενες ενέργειες.

Κοζάνη, 09/02/2023

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης: Συμμετοχή στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ καθηγητής βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  4 χρονια,ανυπαρκτη αναπτυξη ,στη Δυτική Μακεδονια,μείωση του πληθυσμού της,καλάθια μπαμπούσκες ,επενδύσεις μηδενικες!
  Το επιτελικο σας αφήγημα;μια μπουρδολογια!
  Στο τέλος,την ημέρα των εκλογών,δε θα σας κυνηγάει μόνον ο λαος,ο προδομένος, αλλά θα σας κυνηγούν κι οι μελισσες!
  4 χρονια,στασσηδες με 365.000 ευρω,διορισμοί γαλάζιων παιδιων,με χιλιάδες ευρώ τον μήνα,Νεποτισμος που τρώει τον αγλεορα,μπαταχτσηδες που τρώνε τα σπίτια των δανειοληπτών, αβραμοπουλοι με χιλιάδες ευρώ ,σχοιναδες με Καταρ- αμένα σοκολατακια,χειμαρες ,μαραβεγθαδες,ροδακηδες,Ευθυμίου,τρώνε,τρώνε,τρωνε!
  Με τα δύο χέρια στον τενεκέ με το μελι!
  Κι ο κοσμος;καλαθια- κολοκύθια με τη ριγανη!
  Επιτελικοι μπουρδολογοι,για σας έγραψε ο Καζαντζάκης το ” είδα μια μέλισσα πνιγμενη στο μελι και καταλαβα!”
  “Σας κυνηγούν οι μέλισσες,όλους κι εσένα μητσοτακη,που μας εγκατέλειψες ”
  Όπως λέει και το καλό τραγούδι,σε παραλλαγή,εστω!
  Κι ένας βουλευτής λιγότερος στη Δυτική Μακεδονια!
  Και μέχρι,να φύγει το ακραίο πολιτικό φαινόμενο, ο λαομισητος ,χίλιες Μπαρμπαρες μαζί, ούτε μέλισσες,θα μείνουν, στον εγκαταλελειμμενον,υφ υμών, έρμον, τούτον …τόπον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.