Προχωρά ολοταχώς στην δημοκρατική εκτροπή η κυβέρνηση με την ψήφιση της τροπολογίας απαγόρευσης κομμάτων



 

Η κυβέρνηση προχωρά, παρά τις αντιδράσεις του πολιτικού αλλά και του νομικού κόσμου, στην ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση
πολιτικών κομμάτων από τη συμμετοχή στις εκλογές, η οποία μόνο κατ’ όνομα αφορά την απαγόρευση του Κόμματος Κασιδιάρη και των φασιστικών
μορφωμάτων. Εκτός από ξεδιάντροπη τακτική και εργαλειοποίηση των αντιφασιστικών αισθημάτων του λαού για να συλλέξει το κυβερνόν κόμμα τις ψήφους των ναζιστών και τα αποκαΐδια της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ιδίως ενόψει εκλογών με απλή αναλογική, πρόκειται κυρίως για μια αντιδραστική πολιτική οπισθοδρόμηση.

Η τροπολογία εισάγει έναν απαράδεκτο φρονηματικό έλεγχο κομμάτων από το δικαστικό μηχανισμό και την ανεξέλεγκτη εξουσία του Αρείου Πάγου να απαγορεύει κόμματα με αόριστες ιδεολογικές αξιολογήσεις ή επειδή απλά μέλη τους έχουν καταδικαστεί για σωρεία αδικημάτων, ακόμη και μη σχετικών με την προστασία του πολιτεύματος και μάλιστα σε πρώτο βαθμό.

Πρόκειται για μια αντισυνταγματική και ανελεύθερη ρύθμιση, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του εμφυλιοπολεμικού «παρασυντάγματος»
και δεν στοχεύει στους φασίστες, τους οποίους η κυβέρνηση και το σύστημα διαχρονικά χαϊδεύει, αλλά στην κατάλυση ελευθεριών και την καταστολή της αριστεράς  και των λαϊκών αγώνων. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης που επικαλείται τη δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει αυτήν την άθλια τροπολογία, που συμπληρώνει ένα ακόμη κομμάτι στο σχέδιο δημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η αδυναμία και απροθυμία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι για άλλη μια φορά προφανής, αφού εγκλωβίζονται ή και συναινούν στην ατζέντα που θέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, η αριστερά με αποφασιστικότητα, με τη μέγιστη ενότητα και με την λαϊκή κινητοποίηση, να ορθώσει ένα πλατύ τείχος αγώνα για να αναχαιτίσει την εκτροπή και την ιστορική επίθεση στα δημοκρατικά κεκτημένα.

 

Το Γραφείο Τύπου 8.2.2023

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Προχωρά ολοταχώς στην δημοκρατική εκτροπή η κυβέρνηση με την ψήφιση της τροπολογίας απαγόρευσης κομμάτων

  1. Μόνη μία Αριστερά θα μπορούσε να το κάνει, γιατί το πιστεύει. Η Αριστερά του Γ.Καραμπελιά ΑΡΔΗΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.