Ποιος λέει ψέματα και λαϊκίζει κύριε δήμαρχε;- Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος



 

Στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2023, ετέθη έντονα από την παράταξή μας το θέμα του μεγάλου χρέους του δήμου Σερβίων προς την ΔΕΗ, που σήμερα φθάνει τα 1.208.000 ευρώ.

Επισημάναμε στον δήμαρχο ότι έχει την απόλυτη και ακέραια ευθύνη για το χρέος αυτό, αφού τον Δεκέμβριο του 2020, η κυβέρνηση εξόφλησε το χρέος προς την ΔΕΗ σε πάνω περίπου 800 οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης (δήμοι, υπουργεία, πανεπιστήμια, εταιρείες του δημοσίου κλπ).

Και ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος αυτό, που δημιουργήθηκε στα δύο χρόνια της θητείας του 2021 και 2022.

Ο δήμαρχος μας χλεύασε και μας αμφισβήτησε, λέγοντας ότι μόνο ο δήμος Σερβίων εξόφλησε την ΔΕΗ κατόπιν ενεργειών του,  ενώ γνώριζε την αλήθεια.

Μας προκάλεσε κιόλας λέγοντας: «Προκαλώ όποιον θέλει να πει, αν πήρε άλλος δήμος επιχορήγηση για να εξοφλήσει την ΔΕΗ, μόνο εμείς πήραμε».

Επιπλέον ότι « λαϊκίζουμε ενόψει των εκλογών».

Δεχόμαστε την πρόκληση και του απαντάμε:

Η εξόφληση της ΔΕΗ έγινε απ’ ευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών προς την ΔΕΗ, χωρίς να επιχορηγηθούν οι δήμοι.

Η εξόφληση έγινε με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη (ΦΕΚ Β, Φύλλο 5721/24-12-2020) σε 800 περίπου φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (δήμοι, υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία), διαθέτοντας το συνολικό ποσό των 590.500.000 €.

Μεταξύ των δήμων συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά και ο δήμος Σερβίων.

Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και λαϊκίζει;

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο δήμαρχος είναι ζητήσει μια δημόσια συγνώμη.

Ίσως έτσι περισώσει την αξιοπρέπειά του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.