‘Γέφυρας Ζωής’: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Καρκίνου στην Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη



 

Την Τετάρτη 15/2/2023 από 17:00 έως 18:30 εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Κ.Δ.Βιβλιοθήκης.

Από τις 17:00 προσέλευση και λήψη δείγματος σάλιου για εγγραφή στον παγκόσμιο ιστό δωρητών μυελού των οστών. Στη συνέχεια στις 17:30 ομιλία του Παιδίατρου κ. Θεόδωρου Α. Παλιανόπουλου με θέμα «Παιδικός καρκίνος» η μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε…
Μετά ακολουθεί αφήγηση του παραμυθιού «Ο Τσιρτσόνης» από την παιδαγωγό κα Βάια Λαμπροπούλου με μουσική συνοδεία στο βιολοντσέλο την κα Δώρα Τανή.

Ο καρκίνος στο παιδί Δεν είναι κληρονομικός, Δεν είναι μεταδοτικός!
Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.
Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες νοσούν τα παιδιά είναι οι λευχαιμίες, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων που στην ογκολογία ονομάζονται συμπαγείς όγκοι. Στον παιδικό καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη, υπάρχει όμως δράση! Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι που προσφέρουν ζωή από τη ζωή τους.
Στη χώρα μας περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, συνήθως από λευχαιμία.
Σκέψου να είσαι ΕΣΥ ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σώσει κάποιο παιδάκι…
Πόσο μαγικό συναίσθημα!!! Γίνε σήμερα Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!!!

Ενημερώσου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και γίνε Αιμοδότης, δότης Αιμοπεταλίων, Βλαστοκυττάρων, Μυελού των Οστών Κάθε μέρα στα γραφεία του συλλόγου μας Παύλου Χαρίση 23, Τηλ:.2461040575
κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)

Παρακολουθήστε το σχετικό βιντεάκι: https://www.youtube.com/watch?v=j_4wgdpua9Q

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.