Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης καλεί τους συναδέλφους στην Πανοδοντιατρική Απεργία



 

Στο πλαίσιο της Πανοδοντιατρικής Απεργίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02/2023, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, καλούν τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με δύο καίρια αιτήματα του κλάδου μας:

  • Το Ασφαλιστικό,

Εξίσωση των Συντάξεων των Υγειονομικών, με των λοιπών Επιστημόνων

  • Την Αύξηση του επιδόματος μητρότητας,

στις μη Μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες.

Ένας εκ των βασικών λόγων της κινητοποιήσεως, είναι η απουσία επιδότησης της σύνταξης των υγειονομικών από κοινωνικούς πόρους, σε αντίθεση με τους λοιπούς επιστήμονες. Τούτο έχει συμβεί διότι υπήρξε νομοθετική κατάργηση του βασικού κοινωνικού πόρου του ΤΣΑΥ, δηλαδή του ιατρόσημου, χωρίς υλοποίηση της επισήμως καταγεγραμμένης δέσμευσης της Πολιτείας για αντικατάσταση του ή με κάλυψη του πόρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή, με μόλις 200 ευρώ το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας επιδοτεί η πολιτεία τις ελευθερο-επαγγελματίες γυναίκες οδοντιάτρους σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τις υπόλοιπες μισθωτές επαγγελματίες. Όπως καταγγέλλει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το συγκεκριμένο επίδομα όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των νέων μητέρων, αλλά οδηγεί και σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας.

Τέλος, δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι η Υγειονομική κοινότητα της χώρας, αποφασισμένη να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δίκαιων και ορθολογικών αιτημάτων της, συστρατεύεται για τα συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα της και ζητά πολιτική λύση σε μια κοινωνική αδικία που αφορά στις συντάξεις και επεβλήθη με πολιτικές αποφάσεις.

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.