ΚΕΔΕ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε δήμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου,απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους δήμους της χώρας.

« Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από κάθε Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.»

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΚΕΔΕ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Μπροστά στην καταστροφή και στον θάνατο είμαστε όλοι ισοι!
  Δεν υπάρχουν εχθροί κι αντιπαλοι!
  Ο πόνος και η δυστυχια μαλακώνουν τις καρδιές, όπως η φλόγα το κερι!
  Από χθες το πρωί,οι Τούρκοι γίνανε ο πιο φιλικός μας λαος!
  Πολιτικοί, στρατιωτικοί και απλοί πολίτες αντίπαλοι και εχθροί,γίναμε ενα!
  Τα δάκρυα ενώνουν κι όχι οι ψεύτικες συμμαχίες.
  Μακάρι,να έλθει η γλυκεια ημέρα…που όχι μόνον ο θάνατος,αλλά και η Ζωή θα ενώνει τους ανθρωπους!
  Πόλεμος πατηρ παντων!
  Σεισμός προπατωρ πάντων!
  Η Φύση,δεν υποτάσσεται,επιτελεί το έργο της,απ αρχής της δημιουργίας του κοσμου!
  Ο παρανοϊκός Χίτλερ,όταν υπέστη ήττα μεγάλη στη Ρωσία και ο χειμώνας της Ρωσίας κι όχι τα όπλα της,σκότωσε χιλιάδες Γερμανούς στρατιώτες,στρατιώτες κοκαλωμενους με το όπλο στο χερι,ειπε” Γιατί,να μην μπορώ,να υποταξω τη Φυση;”
  Στον θανατο;όλοι ισοι!
  Στη Ζωη;
  Πρέπει να βοηθήσουμε τον λαό της Τουρκιας και θα τον βοηθήσουμε.
  Σήμερα, γνώμη μου,ο ελληνικός ουρανός,δε θα παραβιάζεται από πολεμικά μαχητικά ,σήμερα…τον Τουρκικό ουρανό παραβιάζει η κυρίαρχη και παντοδύναμη Φύση και ο Εγκέλαδος που παραβιάζει τα ” υπόγεια” σύνορα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.