Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Εκδρομή στην Εράτυρα και στη Σιάτιστα

 

Την πρώτη του εκδρομή για το 2023 πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με το τιμόνι στραμμένο προς τον Δήμο Βοΐου πραγματοποιήθηκαν δύο βασικές στάσεις.

Η πρώτη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Εράτυρας όπου περίμενε την ομάδα των 50 ατόμων -γονείς και παιδιά- και μας υποδέχτηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Ο πατέρας Νικηφόρος μίλησε για τη μακρόχρονη ιστορία της Μονής, έκανε λόγο για την «παρουσία του Θεού μέσα από τα άτομα με αναπηρία», μοίρασε δώρα στα παιδιά και κέρασε όλους τους φιλοξενούμενους.

Με τις ευχές του αγαπητού πατέρα να μας ακολουθούν, η επόμενη στάση έγινε στη Σιάτιστα, στην Παραδοσιακή κατοικία του Χρήστου Ν.Τσιότσιου, στο Αρχοντικό της Πούλκως, στην πιο παλιά εκκλησία της Σιάτιστας, της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και στο οινοποιείο DioFili.

Ευχαριστούμε το ΚΔΑΠ «Χαμογελώ» για τη ναύλωση του λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, τον πατέρα Νικηφόρο για την πρόσκληση που στάθηκε αφορμή της εκδρομής μας και τη φιλοξενία του, την ιδιοκτήτρια και ψυχή της παραδοσιακής κατοικίας Τατιάνα Ντέρου, που μαζί με τους άλλους ξεναγούς  (τον Λάζαρο Μανουσαρίδη και τον Χρήστο Καρακουλάκη) με ενθουσιασμό και μεράκι επιμελήθηκαν την ξενάγηση των παιδιών, καθώς και τους ιδιοκτήτες του οινοποιείου.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει προς μια καθημερινότητα ποιοτική για τα παιδιά και τους γονείς τους, όπου θα μοιράζονται τη συντροφιά μεταξύ τους, θα γνωρίζουν τόπους, πολιτιστικές διαδρομές και που κάθε φορά θα γίνονται όλα πραγματικότητα με την αμέριστη συμβολή μιας ομάδας ανθρώπων που προχωρά παράλληλα, προλαβαίνοντας κάθε δυσκολία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.