Δελτίο Τύπου Δημοσίευσης και Επικοινωνίας ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Αιανή Κοζάνης



 

Η GO Alive, ενημερώνει σχετικά με τις διεθνείς εκπαιδευτικές δράσεις της που υλοποιεί στην ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, την Αιανή με θέματα:

  • LifeComp for youth work
  • MindfulCareerOrientation (Ενσυνείδητος Επαγγελματικός Προσανατολισμός)

Μέσω των εκπαιδευτικών δράσεων του Erasmus+, επισκέπτονται την περιοχή μας συνολικά 70 άτομα από 11 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, συμβάλλοντας στην αύξηση της προβολής και της διασύνδεσης της περιοχής στο εξωτερικό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (training course) LifeComp for youth work διήρκησε από την Κυριακή 22 έως το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και υποδεχτήκαμε 40 άτομα όλων των ηλικιών που απασχολούνται στον τομέα της υποστήριξης της νεολαίας (youth workers).

Αυτές τις ημέρες, η ανταλλαγή νέων “Ενσυνείδητος Επαγγελματικός Προσανατολισμός” βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τετάρτη 01 έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023. Υποδεχόμαστε 30 νέους από 5 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Εσθονία και Βουλγαρία). Ομάδα-στόχος του προγράμματος είναι οι νέοι 18 – 30 ετών.

Πιο συγκεκριμένα:

Το “LifeComp” έχει επισήμως… τελειώσει και επιτρέψτε μας να σας πούμε πώς πήγε

Day 1και … γίναμε φίλοι, 40 διαφορετικοί youthworkers από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Εσθονία και τη Λετονία συνδέθηκαν και εργάστηκαν μαζί

Όλες τις υπόλοιπες μέρες… κάναμε πολλά πράγματα

Μπορέσαμε να καλλιεργήσουμε τις μαθησιακές μας δεξιότητες γύρω από το πλαίσιο LifeComp.

  1. Ο πρώτος τομέας είναι ο προσωπικός τομέας. Ικανότητες όπως η αυτορρύθμιση, η ευελιξία και η ευημερία ανήκουν εδώ. Ο δεύτερος τομέας είναι ο κοινωνικός τομέας. Εδώ ανήκουν ικανότητες όπως η ενσυναίσθηση, η συνεργασία και η επικοινωνία. Τέλος, έχουμε την περιοχή της μάθησης για τη μάθηση. Αυτός ο τομέας περιλαμβάνει την κριτική σκέψη, τη νοοτροπία ανάπτυξης της μάθησης και τη διαχείριση της μάθησης.

Τα πρωινά ήταν πάντα ένας χώρος για διαλογισμό… όπως και θα έπρεπε άλλωστε.

Επισκεφθήκαμε ακόμη και το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αιανή και ευχαριστούμε τους εργαζομένους σε αυτό για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την ξενάγηση.

Οι δραστηριότητές μας περιλάμβαναν τόσο εργαστήρια που οργανώθηκαν από τους συντονιστές, αλλά και από τους συμμετέχοντες, γιατί… μαζί είναι καλύτερα

Ακόμα και η βροχή θέλησε να έρθει μαζί μας. Επίσης μην ξεχνάτε… η σειρά σας να ενταχθείτε στην ομάδα μας έχει φτάσει !

Όσον αφορά το τρέχον σχέδιο του “Ενσυνείδητου Επαγγελματικού Προσανατολισμού”, θεματικές είναι οι εξής:

  • Εμβάθυνση στην έννοια της ενσυνειδητότητας (mindfulness).
  • Εισαγωγή στις έννοιες του επαγγελματικού προσανατολισμού και του Ikigai
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
  • Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και χρήσης εφαρμογών για την επαγγελματική τους εξέλιξη (LinkedIn, canva, κ.α).

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους μέσω της μη τυπικής μάθησης, να αναστοχαστούν, να απολαύσουν το μέρος και να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα

Τα προγράμματα υλοποιούνται από την GO Alive και υποστηρίζονται και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Κοζάνης για τη διευκόλυνση μέρους της μετακίνησης.

Η “GO Alive” είναι οργάνωση νεολαίας με έδρα την Κοζάνη και έχει στόχους:

  • την εκπαιδευτική, επαγγελματική, πολιτιστική και πνευματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των νέων (κυρίως αυτών με μειωμένες ευκαιρίες λόγω κοινωνικών, οικονομικών ή γεωγραφικών εμποδίων) και τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, διευκολύνοντας την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την απασχολησιμότητά τους και τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.
  • την υποστήριξη της κινητικότητας νέων εθελοντών, εκπαιδευομένων και εργαζομένων και την προώθηση του youth work και των νεανικών πρωτοβουλιών
  • την προαγωγή της ενσυνειδητότητας, της ευεξίας, της υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής, με έμφαση στην πρόληψη και την ενεργό/υγιή γήρανση.
  • την προώθηση των αξιών της μη τυπικής εκπαίδευσης με συμμετοχικό χαρακτήρα και της άτυπης μάθησης, που συμβάλλουν στην κοινωνικο-εκπαιδευτική ανάπτυξη των ατόμων, αλλά και της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, ιδιαίτερα σε άτομα που την έχουν εγκαταλείψει πρόωρα λόγω συνθηκών.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες:

Email: info@goalive.eu

Δ/νση: Σ. Μπλιούρα 2, Κοζάνη, Τ.Κ. 50131

Τηλ. Επικοινωνίας: 2461308380

Facebook: GOAliveNGO

Instagram: go.alive

LinkedIn: go.alive

TikTok: go.alive

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.