Κοπή πίτας Εμπορικού συλλόγου Κοζάνης: Οι προτάσεις του προέδρου Δραγατσίκα -Έντονο το στοιχείο στήριξης προς τις επιχειρήσεις από τις δηλώσεις των πολιτικών (φωτογραφίες)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις -δηλώσεις και πολύ έντονο το στοιχείο της συλλογικότητας και του αγώνα για τον επιχειρηματικό κόσμο της Κοζάνης, έκοψε την βασιλόπιτά του, ο Εμπορικός Σύλλογος , το απόγευμα της Τετάρτης, στο γεμάτο κόσμο, ‘’The RestoBar’’.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Θανάσης Δραγατσίκας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα, στις δυσκολίες ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων και σε μια σειρά από προτάσεις που θα βελτιώσουν την ροή των καταστημάτων. Στάθηκε μεταξύ άλλων στα Open Mall «θα δώσει άλλη δυναμική στην πόλη, στις επιχειρήσεις, θα έχει μέλλον». «Να ανοίξουν για δύο με τρεις ώρες τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή της μεγάλης αποκριάς, με μεγάλες εκπτώσεις» τόνισε πως είναι μία καλή ευκαιρία και αυτός ο στόχος θα τονώσει την αγορά.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν για μια σύντομη τοποθέτηση πολιτικά πρόσωπα της περιοχής.

Παρασκευή Βρυζίδου βουλευτής ΝΔ «Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε με προσπάθεια και αγώνα τις επιχειρήσεις με χρηματοδοτήσεις. Εσείς μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Έχουμε την δυνατότητα να πάμε καλύτερα».

Καλλιόπη Βέττα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «Με την φτωχοποίηση των Ελλήνων, με την πτώση της αγοραστικής δύναμης από 20 έως 40%. Με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στη πανδημία, μία στις δύο επιχειρήσεις κινδυνεύουν με κλείσιμο. Από τις 900χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο οι 30χιλιάδες έχουν πρόσβαση στην δανειοδότηση. Πρέπει να συνεχίσετε να υπάρχετε και να έχετε κέρδη όχι ζημιές, εμείς θα ήμαστε δίπλα σας».

Αμανατίδης βουλευτής ΝΔ «Πέρυσι αντέξατε καθ όλη τη διάρκεια της κρίσης, συγχαρητήρια σε όλους. Η κυβέρνηση πήρε τα πιο τολμηρά μέτρα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Προσπαθούμε να φέρουμε επενδύσεις στην περιοχή. Εύχομαι να μπαίνουν ελεύθερα οι πολίτες στα μαγαζιά σας και να φεύγουν με ψώνια. Εύχομαι ένα πιο παραγωγικό νέο έτος».

Στάθης Κωνσταντινίδης βουλευτής ΝΔ «αυτή η κυβέρνηση έχει πρώτο της μέλημα την επιχειρηματικότητα να δώσει ώθηση ανάπτυξης και αγώνες για να πάρουμε αυτό που δικαιούται ο τόπος μας»

Η Νούλα Τουμπουλίδου εκπροσωπώντας τον δήμο Κοζάνης στάθηκε στο μεγάλο καινοτόμο έργο για την περιοχή «ο δήμος περιμένει την προέγκριση της δημοπράτησης για το μεγάλο έργο το ‘Open Mall’, αλλάζοντας σε συνεργασία μαζί σας το κέντρο, τον εμπορικό κόσμο και την επιχειρηματικότητα της περιοχής».

Αλέκος Βουτυρής πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης ‘ΕΡΜΗΣ’ «αυτό που αντιλήφθηκα σήμερα είναι ότι έχουμε δύναμη όλοι μας, να μην αφήσουμε αυτήν τη δύναμή μας να πάει αναξιοποίητη. Να διεκδικήσουμε, να φωνάξουμε και να είμαστε όλοι ενωμένοι για να κερδίσουμε πράγματα».

Οι δηλώσεις έκλεισαν με την τοποθέτηση του επίτιμου προέδρου Γιώργου Σβώλη «ήρωες οι άνθρωποι του εμπορικού κόσμου γιατί στάθηκαν όρθιοι παρά τις δυσκολίες, τις οικονομικές κρίσεις, τον κορωνοϊό και τώρα μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να τα αξιοποιήσουμε μαζί με όλα αυτά τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία, να γίνουν μόνιμες οι κρατικές επιχορηγήσεις».

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.