Ευχαριστήριο προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και οι μικροί επενδυτές των φωτοβολταϊκών ευχαριστούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γιώργο για το ψήφισμα της 27.1.2023 υπέρ των μικρών επενδυτών της τοπικής κοινωνίας.

Εκατοντάδες μικροί επενδυτές της Δυτ. Μακεδονίας, στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης περιμένουν να πάρουν θέση στο ηλεκτρικό δίκτυο σαν ελάχιστο αντάλλαγμα της καταστροφής της περιοχής μας.

Οι 400 οικογένειες μέσα από το σύνδεσμο μας με Ενεργειακές Κοινότητες πάνω από 60 μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 50 είναι φυσικά πρόσωπα, περιμένουν να υλοποιηθεί το αίτημα μας και να μας δώσετε χώρο στο δίκτυο.

  Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να συμμετέχουμε στο ενεργειακό αύριο της περιοχής μας. Η Τοπική κοινωνία απαιτεί να προωθήσετε το ψήφισμα στην κυβέρνηση και να ανακοινώσει ο κ. Πρωθυπουργός με την έλευση του ότι γίνεται πράξη.

Η τοπική κοινωνία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας απαιτεί τη συμμετοχή της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αποφάσισε και προτείνει βελτιωτικές προτάσεις επί της ισχύουσας νομοθεσίας για τους σταθμούς ΑΠΕ που έχουν ως εξής:

  1. Να δοθεί προτεραιότητα στη χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης στα νοικοκυριά και τους μικροεπενδυτές της Δυτικής Μακεδονίας, στις επιχειρήσεις, στις ενεργειακές κοινότητες και στους ΤΟΕΒ.
  2. Το μέγιστο όριο ισχύος προσφορών σύνδεσης που προβλέπεται από την υποομάδα Γ2 να αυξηθεί κατά 500 MW, δηλαδή από τα 400 MW που προβλέπεται να φτάσει στα 900 MW κατανεμημένο αναλογικά στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας.
  3. Να δίνεται άμεση προτεραιότητα στις Ενεργειακές Κοινότητες που συμμετέχουν

περισσότερα από 60 μέλη, εκ των οποίων τα πενήντα (50) μέλη τουλάχιστον είναι φυσικά πρόσωπα και στις Ενεργειακές Κοινότητες που συμμετέχουν ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ή έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

  1. Η απόκλιση ισχύος να αναπροσαρμοστεί στο 0%.
  2. Ποσοστό από κάθε υποσταθμό της τάξης 10% της χωρητικότητας κάθε νέου και παλιού Υποσταθμού να διατίθεται για αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
  3. Να διασφαλιστεί ενεργειακός χώρος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενεργειακής δημοκρατία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.