Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων του Νομού Κοζάνης



 

Αρχίζει αύριο η ανανέωση του εξοπλισμού στα σχολεία του Νομού Κοζάνης από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την παράδοση νέου, σύγχρονου υλικού σε δέκα σχολικές μονάδες στον Δήμο Κοζάνης, στον Δήμο Βελβεντού και στον Δήμο Σερβίων, όπου έχουν υποβληθεί αντίστοιχα αιτήματα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του Νομού Κοζάνης και συγκεκριμένα στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Βοΐου, όπου υπάρχουν σχετικά αιτήματα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους Δήμους του Νομού.

Αύριο, η παράδοση του εξοπλισμού αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στις τρεις πόλεις, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της Κοζάνης.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες εφοδιάζονται με 25 βιβλιοθήκες, 208 θρανία, 11 γραφεία διοίκησης και ηλεκτρονικών υπολογιστών, 430 καθίσματα, 18 πίνακες μαρκαδόρου και μαγνητικοί πίνακες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό με γράμματα και αριθμούς για τους μαθητές του Δημοτικού.

Η βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, με την υλοποίηση, μέσω της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε., πλήθους έργων κατασκευής σχολείων, ανακαίνισης και παροχής εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων του Νομού Κοζάνης

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Μα ειναι δυνατον;
    Απ την ημέρα που δημιουργήθηκαν τα ελληνικά σχολεία,ο Διευθυντής του Σχολείου με την Προϊσταμένη του Αρχη,φροντίζουν για την ανανέωση των φθαρμενων θρανιοκαθισματων!
    Από πότε,οι βουλευτες και οι υπουργοι,μεριμνουν,για την προμήθεια του παραπάνω εξοπλισμου;
    Υπάρχει πάγια και διαρκής διαταγή,η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα και βρίσκεται στο γραφείο του κάθε Διευθυντου!
    Μήπως, πρέπει να ευχαριστούμε και να διπλώνουμε τη μέση μας,σε υπουργούς,επειδή έχουν όλοι οι μαθητές βιβλία και αίθουσα, για να κάνουν μαθημα;
    Τι ραγιαδισμος είναι αυτό παλι;
    Απευθύνουμε ευχαριστίες για καινοτόμες δράσεις και όχι,για τα αυτονοητα!
    Λες και βρισκόμαστε σε χωριό υποσαχαριας περιοχής, εκεί που οι μαθητές κάνουν μάθημα έξω στην άμμο και όταν δουν, δυο θρανια και 4 καρέκλες, φιλούν τα ποδια του αρχηγού της Φυλής.
    Να πάτε και να φτιάξετε εκείνη τη στέγη του σχολείου, που έπεσε και θα σκότωνε μαθητές και τη δασκάλα τους και να φτιάξετε ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα,μέσα στην αίθουσα,μέσα στην αίθουσα που πλημμυρίζει και οι μαθητές για να βγουν ,κάνουν γέφυρα με τα θρανια τους,βοηθεία,τωνΔασκαλων τους!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.