Έτοιμη η αφίσα της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς- Μήπως μπερδεύτηκαν με τις ημερομηνίες;



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANIIFE.GR

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του δήμου Κοζάνης, η αφίσα της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς που σε λίγες μέρες αρχίζουν, με πρώτη μέρα την Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου.

Αρκετοί ήταν οι παρατηρητές που έσπευσαν να σχολιάσουν “μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στις ημερομηνίες;”

Καλά πληροφορημένες πηγές  αναφέρουν πως δεν έγινε κάποιο λάθος και τα μηνύματα για την διόρθωση της ημερομηνίας, ήταν αρκετά και χαριτωμένα όπως μας πληροφορούν.

Όσο αφορά την σχεδίαση και απεικόνιση της, “είναι αρκετά αντιπροσωπευτική γιατί ως τίτλο έχει την λέξη ”Επανακκίντσαμι…’ , ξανά ξεκινάμε δηλαδή μετά από μία παύση που δεν μας επέτρεπαν οι καταστάσεις να ζήσουμε και αυτό το μεγάλο γεγονός που χαρακτηρίζει την πόλη μας και όπως έχουμε συνηθίσει. Τη μορφή  του κορονοϊού και φυσικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Κοζανίτικης Αποκριάς, χάλκινα μουσικά όργανα, παραδοσιακές στολές, τον ‘φανό’, το ρολόι- σήμα κατατεθέν, με μία πιο μοντέρνα πινελιά.”

Η σκέψη για τις 14 και 15 Φεβρουαρίου, είναι να γίνει ένα ‘ζέσταμα’ με δύο συναυλίες, πριν τους παραδοσιακούς ρυθμούς και όχι μόνο της έναρξης. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.