Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και χορός του συλλόγου φίλων μουσικής «ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»



 

Ο σύλλογός μας διοργάνωσε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με την κοπή της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια τα παιδιά του τμήματος Μουσικοχορευτικής Παράδοσης παρουσίασαν ένα μικρό πρόγραμμα χορού και ακολούθησε το γλέντι.

Ήταν ένα μεσημέρι – κλασικά  χειμωνιάτικο και το κέντρο του Βελβεντού η «Ρέμβη» γέμισε ασφυκτικά απ’ τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση βουλευτές του νομού μας και  μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με το κόψιμο της βασιλόπιτας και τα κεράσματα τα παιδιά του τμήματος της Μουσικοχορευτικής παράδοσης του συλλόγου βγήκαν στην πίστα και χόρεψαν με τη συνοδεία της ορχήστρας. Χόρεψαν υπέροχα, με κέφι και ζωντάνια, εμπλουτίζοντας το χορό με ανάλαφρες φιγούρες. Τα χαρήκαμε πάρα πολύ για την παρουσίαση αυτού του προγράμματος. Μας έδωσαν, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, μια νότα αισιοδοξίας. Συγχαίρουμε τα παιδιά γι’ αυτήν την προσπάθεια όπως και τις δασκάλες τους: Αλεξάνδρα Παπά και  Δώρα Αγοραστού. Εμείς, οι ενήλικες, οφείλουμε να τα ενθαρρύνουμε συνεχώς για να μπορέσουν να προχωρήσουν καλύτερα στη ζωή. Τα παιδιά κάνουν γλυκά όνειρα και πλέκουν το παραμύθι της ζωής τους. Έχουν, πάντα, μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Στην όλη επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε και η τετραμελής ορχήστρα, αφού έπιασε όλη την γκάμα των τραγουδιών με το περίτεχνο παίξιμό της. Μπόρεσε και ξεσήκωσε τους πολυπληθείς θαμώνες του κέντρου σ’ ένα ξέφρενο γλέντι.

Πάνω στην πίστα έσμιξαν όλες οι ηλικίες: παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, παιδιά σ’ ένα συνεχή χορό που κράτησε ως το βραδάκι. Αυτό το ενιαίο σύνολο ανθρώπων, που ξεδιπλώθηκε πάνω στην πίστα, έδωσε ένα άλλο περιεχόμενο στο γλέντι. Μας τροφοδότησε με ελπίδα και σιγουριά και μας θύμισε ότι στον τόπο που ζούμε υπάρχει συνέχεια.

Αυτές οι συναντήσεις – συνευρέσεις πρέπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Για να συνεχίσει κι ο σύλλογός μας να γράφει τη δική του ιστορία στον πολιτισμό του Δήμου Βελβεντού.

Να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές του  νομού μας:  Αμανατίδη Γιώργο, Βέττα Καλλιόπη, Κωνσταντινίδη Ευστάθιο, το  δήμαρχο Βελβεντού Στεργίου Μανώλη,  τους δημοτικούς συμβούλους: Γκίκα Ιωάννη, Θεοχαροπιούλου Ελευθερία και Παπαδημητρίου Ζήνωνα, τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Βελβεντού  Τσιουκαρδάνη Νίκο  που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Επίσης, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά μας και ήρθαν στην εκδήλωση. Τη διεύθυνση του καταστήματος και την ορχήστρα που πρόσφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Αφήσαμε τελευταίους τους γονείς των  παιδιών, που  πλαισιώνουν τα τμήματα του συλλόγου, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Και του χρόνου με υγεία!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.