Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα- Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των ιπταμένων



 

Τις πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 Phantom που κατέπεσε νωρίτερα, νότια της Ανδραβίδας έδωσε στη δημοσιότητα το protinews.gr.

Αγωνία επικρατεί για τους δύο ιπταμένους που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ασαφές εάν οι χειριστές έκαναν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης. Οι πληροφορίες για το εάν οι δύο χειριστές κατάφεραν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης είναι -προς το παρόν- συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες έγινε χρήση αλεξιπτώτου από τους ιπταμένους, οι νεότερες αναφέρουν πως ο Νο 1 του σχηματισμού δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων. Επίσης, φαίνεται πως για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού, που ήταν μαζί και όχι οι δύο χειριστές. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η έρευνα διάσωσης.

Μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό των ιπταμένων
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

ETHNOS

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.