Λαϊκή Ενότητα:78 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό Ποτέ ξανά φασισμός!



Το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 1945 οι σοβιετικοί στρατιώτες του 322ου τμήματος πεζικού της 60ης Στρατιάς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη του Κόκκινου Στρατού Πάβελ Κουρότσκιν, απελευθέρωσαν τους επιζώντες κρατούμενους στο ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ – Μπίκερναου.

Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ασύλληπτης φρικαλεότητας σε αυτό και στα άλλα στρατόπεδα που οι ναζί εφάρμοσαν το Ολοκαύτωμα και εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, εβραίους, πολιτικούς αντιπάλους, κομμουνιστές και σοσιαλιστές, σοβιετικούς αιχμαλώτους, Πολωνούς, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανθρώπους που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω της εθνικότητας ή της θρησκείας τους.

Πρόκειται για την ουσία και την πραγμάτωση της ναζιστικής ιδεολογίας, τέκνο του ιμπεριαλισμού, της μισαλλοδοξίας και κοινωνικής εξαχρείωσης, του αντικομμουνισμού και του ρατσισμού, που κουβαλούν οι κοινωνίες της αδικίας και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Στην Ελλάδα, οι λαϊκές τάξεις, ο λαός της αντίστασης, οι εβραϊκοί πληθυσμοί πλήρωσαν πολύ ακριβά τη φασιστική και ναζιστική κατοχή.

Κρατάμε στην καρδιά μας την ΕΑΜική αντίσταση και την αντιφασιστική πάλη του λαού μας για ειρήνη, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη που απέτρεψε χιλιάδες εργατών να σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τιμούμε την ηρωική θυσία του σοβιετικού λαού που έδωσε 30.000.000 νεκρούς για την ελευθερία της ανθρωπότητας και αρνούμαστε να ξαναγραφτεί η ιστορία με την άθλια θεωρία των δύο άκρων, που ξεπλένει το ναζισμό.

Τους χρωστάμε να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι ο θανάσιμος φασισμός και η συμμορία της ΧΑ, την οποία στήριξε το σύστημα των μνημονίων για να τρομοκρατήσει τους λαϊκούς αγωνιστές και άφησε πίσω της δεκάδες δολοφονημένους και χτυπημένους αντιφασίστες, αγωνιστές, μετανάστες.

Ο λαός έβαλε την δολοφονική συμμορία και τους φασίστες στα απορρίμματα της ιστορίας, όπου και ανήκουν, πετυχαίνοντας την ιστορική της καταδίκη. Το αντιφασιστικό κίνημα με μαζικότητα και επαγρύπνηση θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια του φασισμού να ανασυγκροτηθεί και στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, του αυταρχισμού, του ρατσισμού που τους στρώνει το έδαφος.

Το Γραφείο Τύπου 27.1.2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.