Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής: Ο πρωθυπουργός παρήγγειλε τις παρακολουθήσεις (βίντεο)



 

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας .

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για προσωπική απόφαση και προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο ίδιος παρήγγειλε τις παρακολουθήσεις: «Χρωστάτε απαντήσεις. Χρωστάτε εξηγήσεις επειδή εσείς τις παραγγείλατε. Ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Επιλέξατε την ντροπή της φυγής αντί της τίμιας δέσμευσης. Γνωρίζατε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και κακοποίηση του κράτους δικαίου» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πλέον σήμερα δεν υπάρχουν απλώς δημοσιεύματα και εικασίες αλλά αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του Κράτους για τη δράση του παρακράτους. «Πρόκειται για σχέδιο καλά οργανωμένο. Δεν είναι ρυπαρό δίκτυο. Είναι εγκληματική οργάνωση. Μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη ημέρα. Προχωράτε σε χυδαία επίθεση στην ανεξάρτητη αρχή» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε, δε, “θλιβερή” τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, καταλογίζοντάς του ότι “την τελευταία φορά” που βρέθηκαν σε αυτήν την αίθουσα, “το έβαλε στα πόδια”, όταν του ζήτησε να δεσμευτεί ότι δεν παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργούς της κυβέρνησης, προτιμώντας την “ταπείνωση” από την “δέσμευση”.

Αυτή τη φορά, είπε, δε θα είναι “τόσο εύκολο”, υπογραμμίζοντας πως εάν δεν δώσει “συγκεκριμένες απαντήσεις”, θα είναι “άλλη μια ομολογία ενοχής”. “Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα”, ανέφερε.

realnews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.