Στάθης Κωνσταντινίδης: για τον διακανονισμό των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε πάνω από 60 δόσεις

 

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης ζητάει να αναληφθεί πρωτοβουλία για τον διακανονισμό των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, σε πάνω από 60 δόσεις, εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρίσεων που έχουν επιβαρύνει τους υπόχρεους πολίτες.

Το περιεχόμενο της Κοινοβουλευτικής του Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Ο διακανονισμός των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, σε πάνω από 60 δόσεις, θα ήταν αμφίπλευρα επωφελής, και για τους υπόχρεους και για το κράτος»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

από το 2015 μέχρι το 2019 ο Έλληνας φορολογούμενος υπέστη μία άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, με αποτέλεσμα πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν στερέψει από ρευστότητα και να τελούν σε αδυναμία αποπληρωμής φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεών τους.

Από την έναρξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης εφαρμόσαμε γενναίες και ευρύτατες ελαφρύνσεις που στόχο είχαν να μειώσουν τις υποχρεώσεις και να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας. Και το πέτυχαν!

Εντούτοις, οι επακολουθήσασες κρίσεις, εξαιτίας της πανδημίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ροκάνισαν τη θετική επίδραση που είχε η περιστολή των βαρών.

Ο συνδυασμός στηρίξεων προς όλες τις δραστηριότητες και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, προκειμένου να σταθούν όρθιοι μέσα στην υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, και η υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών που έδωσαν ώθηση στην ελληνική οικονομία, δημιούργησαν ευοίωνες προοπτικές για την πατρίδα μας, κόντρα στο δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον.

Μέλημά μας είναι η οικονομική ανάπτυξη να διαχυθεί σε όλους και η κοινωνία μας να πορευτεί προς τα εμπρός συνεκτικά. Ωστόσο, τα συσσωρευμένα για τους παραπάνω λόγους βάρη, δεν αφήνουν κάποιους συμπολίτες μας να γίνουν μέτοχοι αυτής της προοπτικής, αφού το κόστος του πληθωρισμού τους οδηγεί σε αδυναμία να ανταποκριθούν σε ρυθμισμένες ή νέες οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μία νέα νομοθετική πρόβλεψη για τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παλαιών και νέων, των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, θα ήταν αμφίπλευρα επωφελής, και για τους υπόχρεους, που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις μειωμένες μηνιαίες υποχρεώσεις τους, και για το κράτος, που θα αύξανε την εισπραξιμότητα των απαιτήσεών του.

Για τους λόγους αυτούς, σας ρωτάω κύριε Υπουργέ, αν προτίθεστε με νέα ρύθμιση να δώσετε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να διακανονίσουν και να αποπληρώσουν τις παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε μία περίοδο 60 μηνών και πάνω, εφόσον το επιτρέπουν οι καλές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο ερωτών βουλευτής

Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στάθης Κωνσταντινίδης: για τον διακανονισμό των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε πάνω από 60 δόσεις

 1. Ο Νείλος ποταμός.Στελιος Κ.καθηγητης,Βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Στο παρά πέντε, παραμονές εκλογων,έστειλε επιστολή στον υπουργό!
  “Σας παρακαλώ, κύριε υπουργε,σας θερμοπαρακαλω,θα ρυθμίσετε τις ληξιπροθεσμες οφειλές των συμπολιτών μου,επειγόντως!
  Ρυθμίστε τις οφειλές, γιατί απ το 2019,είχαμε πολλές δουλειές να κάνουμε,βόλτες από γραφεία σε γραφεία υπουργών,δίκαιη μετάβαση στα πράσινα αλογα ,στη Δυτική Μακεδονια,μετρούσαμε, ολημερις,τα κλειστά καταστήματα ,και στην Κοζάνη,ενδιαφερθηκαμε,πολυυυυυυ, για τον πρωτογενη τομεα,μετρούσαμε,ποσα κοπάδια σφαχτηκαν απ το 2019,μιας και οι κτηνοτρόφοι, δεν τα βγάζουν πέρα,
  και βλέπαμε,πώς από το 2019,που το τσουβάλι λίπασμα είχε 18 ευρώ και απόψε έχει 50 ευρω.
  Πολλή δουλειά,είχαμε…
  Επί 4 χρόνια ,πλέκουμε καλαθια φτώχειας και πεινας,
  γυρίζαμε από κομματικη σε κομματική συνάντηση, κόβαμε βασιλοπιτες,διακοπές σε εσωτερικό και στο εξωτερικό, φωγραφιες όλη την ημέρα, για τα μάτια του κοσμου.
  Κύριε υπουργε,αφού ρυθμίσετε τις οφειλές των συμπολιτων μας ,σας παρακαλώ,
  να ρυθμίσετε και το δικό μας θέμα,ημων των 4 βουλευτων,για όλες τις παραπάνω δουλειές,τις κουράστηκες και επιπονες που προσφεραμε ,4 ολόκληρα χρόνια, δικαιούμαστε βαρέα Ενσημα!
  Μιας και οι έδρες μας, βάρυναν απ την πολλή και κουραστική δουλειά μας!
  Σας ευχαριστούμε πολύ,περιμένουμε τις δικές σας ενεργειες”
  Βρε καλαθοποιοι,επειδή στείλατε μια επιστολή,λύσατε τα προβλήματα του κοσμακη;
  Και ο μπαταχτσης;Ο γαλαζόμαυρος;σάρκα απ τη σαρκα σας,οστουν εκ των οστέων σας;Ο του γειτονικού Νομου;
  Πως θα τρώει τον αγλεορα,πως θα πουλάει τα σπίτια των ελληνων ,σε funds,εάν ρυθμιστούν οι παραπάνω οφειλές;
  Καλάθια,καλάθια,επιδόματα,επιδόματα,καλαθια!
  Ενα ,σας μενει” να φτιάξετε, βρε επιτελικοι μπουρδολογοι ,Μωυσήδες,απ την ανάποδη ,ένα καλαθι,να μπείτε μέσα και ο ελληνικός λαος ….με την ψήφο του, να σας εναποθέσει στον Αλιάκμονα, τον ποταμό, στα πολιτικά αζήτητα,πίσω απ τις καλαμιές, ούτε η κόρη του Φαραώ,να μη σας βρει ποτέ!
  Ουαι ημιν επιτελικοι μπουρδολογοι υποκριται με επιλεκτική και πονηρά μνημη!
  Ξεχνάτε, ότι ,από το 2012 μέχρι το 2015,τότε που κυβερνούσε,η άλλη σάρκα από τη σάρκα σας,το άλλο οστούν εκ των οστεων σας,ο αχάριστος που γκρέμισε τον Ευεργέτη του,τον Κων.Μητσοτακη,οι μαθητές μας,λιποθυμουσαν στα θρανια απ την πείνα και οι αναγκεμενοι,έψαχναν στα πράσινα Σούπερ Μάρκετ,των σκουπιδοτενεκεδων,για να βρουν…σκουπιδια να φάνε,έστω,να βρουν , δύο σταγόνες λάδι,σε πλαστικό μπουκάλι,όπως κάνουν σήμερα κάποιοι δυστυχισμενοι,τι κανουν;γίνονται κλεφτες,κατ ανάγκην, κλέβοντας το λαδάκι απ τα μνηματα…
  και οι νεκροί μας,δε θυμώνουν μαζί τους,απλώς δακρυζουν!
  Ουαι ημιν,επιστολογραφοι υποκριται,επιστολογραφοι της τελευταίας στιγμης,
  4 χρόνια,τι κανατε;
  Ενας είναι ο Γκαιλές σας και ο πόνος σας,μην τυχόν και προκηρυχθούν αύριο οι εκλογές και χάσετε τους μισθούς, Φεβρουαρίου,Μαρτιου,Απριλιου,Μαΐου και Ιουνίου,μιας και τότε εξαντλειται η τετραετία σας,βάσει του Συντάγματος.
  Υστερογραφον,προς τον κύριο υπουργό,ημων των βουλευτων,των τεσσαρων!
  ” Κύριε Υπουργε,πέστε τον πρωθυπουργό, να εξαντλήσει την τετραετία,σας παρακαλούμε…..και μην ξεχνάτε, να ρυθμίσετε τις οφειλές των συμπολιτών μας”
  ” τα είχαμε όλα μια φορά,μα θέλαμε παραπανω”
  Αυτά τα παραπάνω σας,κατάντησαν την Ελλάδα ψωροκωσταινα και τελευταία χώρα στα 50 συν, κράτη της Ευρωπης!
  Ελλάδα χώρα που ανθεί η γελοιοτητα!
  Υπάρχουν,σήμερα στη Βουλή,δυο πρώην πρωθυπουργοι,γαλαζομαυροι,
  ούτε πατανε στη Βουλη,ούτε στο βήμα ανεβαίνουν, ούτε επερώτηση κάνουν, για τα προβλήματα του Ελληνικού λαου,για την ακρίβεια,για την έλλειψη γιατρών,
  για τον πρωτογενη τομεα,για την ανεργία, για ένα σωρό προβλήματα!
  Ποιο το έργο τους;τι προσφερουν;
  Δύο αοσμοι,άχρωμοι και αντιπαθητικοι ανθρωποι,πληρώνονται και ως βουλευτες με χιλιάδες ευρώ τον μηνα!
  Βρε πολιτικοί λαομπαιχτες,πως καταδέχεστε και πληρωνεστε με χιλιάδες ευρώ,χωρίς να προσφέρετε κατι;
  Αφήνουν οι φαταουλες,να ρυθμίσουν οι απλοι ανθρωποι τις οφειλες των;
  Και όταν ακούω ,να λένε ” Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατιας”
  Μάλλον είναι ο μήνας που τρέφει τους 11!
  Βουλευτες, υπουργοί,πρωθυπουργοι ,οι περισσότεροι έχουν δάνεια ,
  πάνω από 300.000 ευρώ ο καθένας έως 1.500.000 ευρώ που έχει ο μητσοτακης!
  Αυτοί, πώς ρυθμίζουν τις οφειλές των;
  Τις ρυθμίζει η ασυλία τους…
  Την επόμενη φορά,όταν έλθει ένας μπαταχτσης,να σας πάρει το σπίτι,λογω οφειλών, γράψτε στον τοίχο με κεφαλαία γράμματα ” ΕΧΩ ΑΣΥΛΙΑ”
  και από κάτω με μικρα” Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατιας”
  Και όμως η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατιας,αυτό μάθαμε από μικρά παιδιά στο σχολείο, αλλά είναι και καταφυγη κάποιων αργοσχολων, σαν τα δύο παραπάνω κούτσουρα,κούτσουρα, ακουνητα,άφαντα, αμιλητα και μοχθηρά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.