1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας : Βραβείο στην ταινία με το Αλφαβητάρι του 1766 του Σιατιστέως Μιχαήλ Παπαγεωργίου



Το 1766 ο Σιατιστινός λόγιος Μιχαήλ Παπαγεωργίου εκδίδει το πρώτο έντυπο ελληνικό Αλφαβητάριο, από Έλληνα δάσκαλο.

Το 2023 μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο, βραβεύονται με την ταινία – αφιέρωμα στον Μιχαήλ Παπαγεωργίου και τα Αλφαβητάριά του.

Το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον», 257 χρόνια μετά, πάει ένα βήμα πιο πέρα.
Η ταινία με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός, το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον» κι ο Σιατιστεύς λόγιος Μιχαήλ Παπαγεωργίου» διακρίνεται με το 2ο βραβείο στον 4ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικής δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Το 1ο βραβείο ανήκει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου Κιλκίς ενώ το 3ο ,εξ ημισείας, στο 10ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη. Συγχαρητήρια σε όλους!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σιάτιστας (σχολικό έτος 2021-22) που ανέδειξαν μέσω της ταινίας τους ένα σπουδαίο κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Σε δύσκολα χρόνια καταφέρνουν και μάς χαρίζουν χαρά, περηφάνια, συγκίνηση. Καλή πρόοδο! Ανεξάρτητα από τη διάκριση και τη βράβευση, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών! Μεγάλη σημασία δίνει το σχολείο στην προώθηση τέτοιων ενδιαφερόντων στα παιδιά, ενδιαφέροντα που προάγουν την πρόοδό τους και χαρίζουν πραγματική χαρά. Πρόκειται για ένα ακόμη σχολικό πρόγραμμα «χειροποίητο» με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους και πάλι βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Επίσης, στην ΕΡΤ για τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και τις ευκαιρίες που δίνει στους μαθητές καθώς και στην οργανωτική επιτροπή, που εκτίμησε την ιστορική αξία του έργου των παιδιών .

Οι βραβευμένες ταινίες θα προβάλλονται από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

Αργά ή γρήγορα, κάποιοι από τους κόπους ανταμείβονται.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.