Αναβολή για τις δίκες του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό και του Ειδικού φρουρού από την Καστοριά-Ένταση και οργή στα δικαστήρια από τους συγγενείς των θυμάτων (βίντεο)



 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR
Αναβολή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, πήραν οι δύο υποθέσεις το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης και του Ειδικού φρουρού από την Καστοριά, οι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Δύο διαφορετικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.
Αρχικά αναβλήθηκε η δίκη για την εκδίκαση της Έφεσης του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης σε αόριστο χρόνο όπως έκρινε το Δικαστήριο.
Μια μακρόχρονη δικαστική πορεία από το 2016, όπου ο καθομολογίαν δράστης, δολοφόνησε τη σύζυγό του, την άτυχη Ανθή Λινάρδου και την έθαψε σε χωράφι της ιδιοκτησίας του.
Σε δεύτερο χρόνο, ο ίδιος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πεθεράς του, όπου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης,  ενώ μετέπειτα έγινε άρση αυτής της απόφασης.
Ο ίδιος άσκησε έφεση για την καταδικαστική ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του και αναβλήθηκε επ αόριστον.
Μετέπειτα αναβλήθηκε και η εκδίκαση της Έφεσης του Ειδικού φρουρού για 13 Φεβρουαρίου, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια το 2017 για την δολοφονία οδηγού ταξί από την Καστοριά.
Από το Δικαστήριο κρίθηκε ότι ο Ειδικός φρουρός δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει λόγω ασθένειας.
Ένταση επικράτησε στην Δικαστική αίθουσα από τους συγγενείς του θύματος, του άτυχου Κοσμά Τζέλλιοu, οι οποίοι είπαν χαρακτηριστικά ότι είναι άδικο και ήδη έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία.
Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασαν και οι συγγενείς της ατυχής Ανθής Λινάρδου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.