Λίμνη Ορεστιάδα: η υδάτινη αγκαλιά της Καστοριάς μέσα από τα εξαιρετικά πλάνα του Θεόφιλου Μπάμπουλη



 

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης είναι ο διαχειριστής του ταξιδιωτικού καναλιού Point Of View GR στο YouTube. Σκοπός του καναλιού όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι να αναδείξει το φυσικό κάλλος και τα αξιοθέατα του τόπου μας. Απολαύστε την λίμνη Ορεστιάδα, την υδάτινη αγκαλιά της Καστοριάς που αποτελεί τη σημαντικότερη ατραξιόν για την όμορφη πόλη της δυτικής Μακεδονίας.

Νωχελικές και ήρεμες εικόνες  σε συνδυασμό με το γλαφυρό τοπίο της Καστοριάς που απλώνεται ολόγυρά της, στην κυριολεξία πρόκειται για μια εικόνα που νομίζει κανείς ότι έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα ζωγραφικής.

Η λίμνη Orestiada ή η λίμνη της Kastoria είναι μια λίμνη στην περιφερειακή μονάδα Kastoria της Μακεδονίας της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Καθισμένος σε υψόμετρο 630 μέτρων, η λίμνη καλύπτει έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εννέα ποτάμια ρέουν στη λίμνη και αποστραγγίζεται στον ποταμό Haliacmon. Το βάθος του κυμαίνεται από 9 έως 10 μέτρα. Η Orestida σχηματίστηκε πριν από περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια. Η χερσόνησος της Καστορίας, με την πόλη της Καστορίας, χωρίζει τη λίμνη σε δύο μέρη, τόσο μεγαλύτερα προς τα βόρεια και μικρότερα προς τα νότια. Η λίμνη παίρνει το όνομά της από τους Oreiades. Τα αξιοθέατα του Lakeside περιλαμβάνουν, εκτός από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, ένα βυζαντινό μοναστήρι του 11ου αιώνα του Panagia Mavriotissa και ο ανακατασκευασμένος προϊστορικός οικισμός του Dispilio, όπου το δισκίο Dispilio ανακτήθηκε από τη λίμνη το 1992. Η λίμνη είναι γνωστή για να παγώσει χειμώνες.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.