Φάκελος Ζακύνθου: Έπεσε «μαύρο» χρήμα γύρω από την παράνομη αγοραπωλησία 14.500 στρ. στην περιοχή του Ναυαγίου; γράφει ο Γεώργιος τσουκαλάς – Μανιάτης



 

Απάντηση 1η

Στις 11 Ιανουαρίου 2023, σε συνέντευξή του στο Στίγμα Radio, ο Στέλιος Κούλογλου, μάς αφοπλίζει:

«Ένα κομμάτι της χώρας μας, όπως είναι η έκταση των σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, μια δασική παραθαλάσσια έκταση που γειτνιάζει με τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, πάει να δοθεί παράνομα σε κάποιους δήθεν επενδυτές, με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και με την υπόθεση του Qatar Gate με την κα Καϊλή…»

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://stigmafm.gr/paromoies-methodoi-me-to-qatar-gate-chrisimopoiithikan-kai-sti-zakyntho-gia-tin-agorapolisia-sto-navagio/

Απάντηση 2η

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, ο Σπύρος Ξένος είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με τον Γιώργο Βαθιώτη στο Αρτ TV και μάς ενημερώνει για όλες τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, σχετικά με την Απάτη στην Ορεινή Ζάκυνθο.

«Για τους αγοραστές του Ναυαγίου Ζακύνθου και της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, τουλάχιστον για 6 με 7 χρόνια. Από όλο αυτό το υλικό των παρακολουθήσεων έχουν δει το φως της δημοσιότητας μόνο 10 σελίδες, μέχρι σήμερα, και νομίζω είναι μία καλή αφορμή με τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, για να αποχαρακτηριστεί και το υπόλοιπο υλικό και να δοθεί τώρα, πριν φτάσουμε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης όλο το υλικό. Ταυτόχρονα, ευελπιστώ, και νομίζω ότι είναι απαραίτητο, ότι μετά από 8 χρόνια, θα πρέπει κάποια στιγμή και η Αρχή για την Καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος να εμπλακεί σε όλη αυτήν την ιστορία της Ζακύνθου…»

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τις δηλώσεις του κοινωνιολόγου – συγγραφέα – ερευνητή, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://zantetimes.gr/125067/spyros-xenos-gia-to-navagio-gate-kapoioi/2022/12/16/

 

Απάντηση 3η

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022, ο Κρίτων Αρσένης κάνει μία καυστική ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook και γίνεται ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που συνδέει το Qatar Gate με το Navagio Gate.

 

«Το Κατάρ φέρεται να δωροδόκησε για να πάρει το Μουντιάλ. Η κ. Καϊλή ανακρίνεται με την κατηγορία πως δωροδοκήθηκε για να δώσει στο Κατάρ τη στήριξή της στην ευρωβουλή»

 

«Ο εμίρης του Κατάρ κατέχει με απάτη -σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών- το 15% της Ζακύνθου…»

 

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση του βουλευτή στη Β2΄ Εκλογική περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΜέΡΑ25, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=551812613429382&set=a.338702974740348

Απάντηση 4η

Στις 28 Αυγούστου 2021, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) με πρόεδρο τον Βασίλειο Ματαράγκα, δημοσιεύει μία σκληρή ανακοίνωση:

«Ανάμεσα στα θέματα αυτά ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά το «Ναυάγιο Ζακύνθου», υπόθεση που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα είναι εθνικό…»

«Ενώ η δικαστική μάχη συνεχίζεται και οι μεγάλες παρανομίες πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο υπ. Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί την διευθέτηση του θέματος με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου…»

«Οι απαράδεκτες αυτές κινήσεις προδίδουν την οσμή σκανδάλου που αγγίζει τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης…»

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με την ανακοίνωση του Ανώτατου Οργανισμού της Ελληνικής Ομογένειας , στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.newsbreak.gr/kosmos/238402/skliri-anakoinosi-toy-ellinoamerikanikoy-ethnikoy-symvoylioy-sto-perithorio-tis-episkepsis-toy-prothypoyrgoy-stis-ipa/

 

Απάντηση 5η

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Στίγμα Radio, μάς δίνει όλη την εικόνα του Σκανδάλου Ζακύνθου, η οποία επιβεβαιώνει και συμπληρώνει όλες τις δηλώσεις των προηγούμενων δημόσιων προσώπων. Με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, μπορεί να ολοκληρωθεί, πλέον, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αγώνων στο νησί, το παζλ της μεγάλης Απάτης εις βάρος της τοπικής κοινωνίας των Ζακυνθινών. Το γεγονός, βέβαια, ότι τα αναφέρει ο ίδιος κατόπιν «εορτής», γεννά προβληματισμούς.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πρακτικές που φέρεται να χρησιμοποίησε το Κατάρ στην υπόθεση Καϊλή εφαρμόστηκαν και στη Ζάκυνθο στην υπόθεση της επίμαχης αγοραπωλησίας. Λειτουργούσε ένα λόμπι επηρεασμού, τώρα αν υπήρχε χρηματισμός ή όχι εγώ δεν το ξέρω. Και εγώ είχα γίνει αποδέκτης προσπάθειας επηρεασμού, προσπάθησαν να με πείσουν κάποιοι, ακόμα και ο Πρέσβης του Κατάρ με είχε επισκεφθεί στο γραφείο μου όταν ήμουν υπουργός δικαιοσύνης για να μου μεταφέρει κάποια πράγματα και για την συγκεκριμένη υπόθεση της Ζακύνθου…»

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ – διαγραμμένου ως μέλος της παράταξης από τον Οκτώβριο του 2020 – στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://stigmafm.gr/kata-kyriolexia-lathropontikoi-grafoun-psemata-kai-sykofanties-gia-mena-alla-aftoi-einai-kai-afta-kanoun/

 

Απάντηση 6η

Ο πρώτος που απαντά με σαφήνεια στο ερώτημα που φέρει ο τίτλος αυτού του άρθρου είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο Διονύσιος Δ΄, στις 9 Απριλίου 2021. Σημειωτέον, ότι τη χρονική περίοδο κατά την οποία ο Σεβασμιότατος γνωστοποιεί το δελτίο τύπου στη ζακυνθινή κοινή γνώμη, οι απειλές και οι εκβιασμοί «έδιναν και έπαιρναν».

«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, απευθυνθήκαμε στον κ. Υπουργό Τουρισμού ενώ ενημερώσαμε αρμοδίως και τον Δ/ντη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρ. Δημητριάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, και να λειτουργήσει έτσι, ως Καθαρτήριο παράνομης προέλευσης κεφαλαίων και Καταφύγιο νομάδων κερδοσκόπων. Ο δικός μας ο κόσμος…δεν είναι για ξε-πούλημα!»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Μητροπολίτη Ζακύνθου, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.imerazante.gr/2021/04/09/256634

 

*ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φάκελος Ζακύνθου: Έπεσε «μαύρο» χρήμα γύρω από την παράνομη αγοραπωλησία 14.500 στρ. στην περιοχή του Ναυαγίου; γράφει ο Γεώργιος τσουκαλάς – Μανιάτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.