“Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας”: Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)



 

Σε εξέλιξη είναι την ώρα πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υποβάθμιση -όπως λένε- των πτυχίων τους, με το Προεδρικό Διάταγμα 85 της κυβέρνησης.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνεται ανατολικά μέσω της οδού Εγνατία. Μερικοί από αυτούς κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε δηλώσεις του, ο Χρίστος Στυλιανού, ηθοποιούς στο ΚΘΒΕ, σημείωσε πως “μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι δεν αλλάζει κάτι με το Προεδρικό Διάταγμα, ωστόσο αφού είναι έτσι γιατί δεν το αποσύρει; Εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας ώσπου να αποσυρθεί”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, υποστήριξε πως “έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε παράπλευρες απώλειες. Για εμάς τίθεται τεράστιο ζήτημα. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα”.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία.

thestival

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.