Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα της οικονομίας



 

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επί των θεμάτων οικονομίας. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας.

Οικονόμου: Τι σημαίνει η παρουσία Μητσοτάκη στο Νταβός -Η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρά σύνορα σε στεριά, θάλασσα

Για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός της Ελβετίας και το τι σηματοδοτεί αυτή μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τόνισε πως πλέον η Ελλάδα έχει ισχυρά σύνορα, σε πλήρη αντιδιαστολή με την «άθλια κατάσταση» που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Θα έχει την ευκαιρία τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές του να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Σειρά συναντήσεων

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. «Θα εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα καταφέραμε εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δρόμο μας».

Πρόσθεσε ότι θα έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξει «τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή στις οποίες πρωταγωνίστησε και οι οποίες κινήσεις συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα όπως την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια καθώς και ευρύτερα το ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ανέφερε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.

Οικονόμου: «Παραλάβαμε άθλια κατάσταση στο μεταναστευτικό το 2019»

Περνώντας στη συνέχεια στο μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «όλοι θυμούνται πως το 2019 παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση στο μεταναστευτικό».

Σε αντιπαραβολή με την τακτική που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνοντας πως οι μη-κυβερνητικές οργανώσεις δρούσαν σαν κράτος εν κράτει χωρίς κανέναν έλεγχο στην πράξη ενώ οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής ήταν άθλιες και προσβλητικές για τον ανθρωπισμό εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας με την κυβέρνηση να νίπτει τα χείρας της και να μιλά για πρόσφυγες που λιάζονται και για επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες, την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά υπέφεραν, είπε ότι «με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ισχυρή πολιτική βούληση όλα αυτά είναι οριστικά παρελθόν.

«Η Ελλάδα έχει ισχυρά σύνορα σε στεριά και θάλασσα»

Σήμερα 3,5 μόλις χρόνια μετά το 2019 η Ελλάδα έχει ισχυρά σύνορα σε στεριά και θάλασσα. Η Ελλάδα οχύρωσε τον Έβρο με το φράχτη, έβαλε σε τάξη τις ΜΚΟ, αποσυμφόρησε και ανακούφισε να νησιά μας, καταπολέμησε τους λαθροδιακινητές, έδωσε αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες, οργάνωσε την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, απέκρουσε τις μεταναστευτικές εισβολές και τις επιβουλές της Τουρκίας, ενίσχυσε αποφασιστικά με οικονομικούς πόρους και υποδομές τα νησιά που ταλαιπωρήθηκαν. Η Ελλάδα σήμερα προστατεύει τη ζωή των ανθρώπων που ρίχνουν στα κύματα του Αιγαίου οι ασυνείδητοι λαθροδιακινητές. Στηρίζει έμπρακτα το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ. για το ύψιστης εθνικής και ανθρωπιστικής σημασίας καθήκον τους».

Αναφέρθηκε επίσης σε στοιχεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στην ειδική μνεία που έκανε στο πρόβλημα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που διευθετήθηκε. Στο σημείο αυτό διατύπωσε έξι ερωτήματα στα οποία όπως είπε καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης αλλά και των αποδοχών σε σχέση με το 2019. «Είναι σημαντικό ότι πέρα από την ενίσχυση της οικονομίας, η χώρα μας πέτυχε τα τελευταία 3,5 χρόνια σημαντική αύξηση τόσο της απασχόλησης όσο και των αποδοχών των εργαζομένων» και επικαλέστηκε δημοσιευμένα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. «Αν την πρώτη τετραετία, το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το μεγάλο στοίχημα της β΄ τετραετίας είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, πρωτίστως όμως για τους νέους και τους πλέον ευάλωτους», τόνισε. Αναφέρθηκε ακολούθως στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και στα στοιχεία για την «έκρηξη» στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων το 2022.

alphafreepress

2 σχόλια στο άρθρο “Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα της οικονομίας

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Μην ξαναβγεις στην τηλεόραση ,γιατί χθες την αγορασαμε!
    Αν έλθεις Κοζάνη,θα φτυσουμε,στον αέρα,να μην πάει χαμένο το σάλιο μας!
    Και θα σε ρωτησουνε;γιατί εφυγε η Σχολή Πιλότων απ την Κοζάνη και πήγε στην Καβαλα;
    Γιατί ο άλλος ο αρχιτεμπελαρος της Αμύνης είναι απ την Καβαλα;
    Δε θα ξαναμιλήσεις για Δυτική Μακεδονια ,τα λόγια σου βρομίζουν τον ευλογημένο και ιστορικό τοπο!
    Μην ξανάρθεις και βουλωστο,κάθε λέξη που λες για Δυτική Μακεδονια ,είναι μια μαχαίρια με δηλητήριο στο σώμα της!
    Να μείνεις εκεί που εισαι.
    Κι από κει που εισαι εχθρός του λαου εισαι,η πολιτική σου ύπαρξη και μόνον πεθαίνει τον ελληνικό λαο!
    Λένε, ότι θα έλθεις Φεβρουάριο,ευτυχώς υπάρχει μια ημερα για σένα,διαθέσιμη,
    η 26η Φεβρουαρίου,να βρίσκεσαι στην κεφαλή πορείας του Καρναβαλιού,με το
    Predator στον ώμο,ντυμένος πειρατής των Ελληνων.

  2. 1. αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες,
    πρόσφυγες ;;;;;;;!!!!!!! ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ !
    2. το μεταναστευτικό
    στην πραγματικότητα το ΛΑΘΡΟ- μεταναστευτικό
    ώρα είναι να ειπωθούν µερικές αλήθειες…
    -Γιατί τα πολύ φανατικά ισλαμικά κράτη όπως Σαουδική Αραβία,Κατάρ,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κτλ δεν έχουν δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη που είναι και του ίδιου θρησκεύματος;
    -Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής (Οκτ.2019)
    σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τότε «σκληρή» στάση του προανήγγειλε μέτρα τα οποία ουσιαστικά μονιμοποίησαν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Κυβέρνηση: 10 χρόνια παραμονής στην χώρα σε «ασυνόδευτα ανήλικα» 23 ετών – Έτσι θέλει να λύσει το δημογραφικό! – Pronews 24-12-22
    3. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Για την… Μεγάλη Μακεδονία διδάσκονται στα σχολεία της Βόρειας Μακεδονίας!!
    2-5-19 επί κυβέρνησης ΤΣΙΠΡΑ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα βέτο στην ένταξη των ΣΚΟΠΙΩΝ στην Ε.Ε.
    3-12-19 ο πρωθυπουργός ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δηλώνει : Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. της Β. Μακεδονίας !!!!
    13-9-22 Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα του αιώνα, ξεγέλασε τον ελληνικό λαό να του πάρει την ψήφο. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας» https://karditsastakra.com

    Η αυτογελοιοποίηση κύριοι της Ν.Δούλας θέλει ταλέντο. Το διαθέτετε πλούσιο ! Ξεπερνάτε και του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η Ν. Δούλα εργάζεται συστηματικά για την εθνική και θρησκευτική αποστείρωση των Ελλήνων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.