Κρήτη – ξυλοδαρμός γυναίκας: Πώς η Google «έσωσε» την κακοποιημένη 28χρονη



Μέσω του Google Translate αναζήτησε βοήθεια μια 28χρονη από την Αλβανία, που ζει στο Ηράκλειο και δεχόταν κακοποίηση από τον 44χρονο σύντροφό της. Μετά τον τελευταίο ξυλοδαρμό, η κοπέλα προφασίστηκε ότι θα πάει σε κοντινή καφετέρια για να πάρει μία σοκολάτα. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η ίδια δεν γνωρίζει ελληνικά και μέσω της υπηρεσίας της Google εξήγησε τι της συνέβαινε και ζήτησε βοήθεια. Ο 44χρονος την αναζητούσε μια ολόκληρη μέρα, ενώ επικοινώνησε και με το αστυνομικό τμήμα γιατί φοβόταν τυχόν σύλληψή της, επειδή βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Τελικώς, αστυνομικοί του ΑΤ Μαλεβιζίου τον συνέλαβαν για ενδοοικογενειακή βία αλλά και για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου ήταν έγκλειστος παλαιότερα, καθώς αντί να διαμένει στην Αθήνα και στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, μετακινήθηκε στο Ηράκλειο. Η 28χρονη βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας προστατεύεται από το νόμο και δε θα κινηθούν διαδικασίες απέλασης. Την προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς η 28χρονη έχει υποβάλει μήνυση και στο παρελθόν. Μην έχοντας όμως πού να πάει, επέστρεψε στον 44χρονο.

Alphafreepress

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κρήτη – ξυλοδαρμός γυναίκας: Πώς η Google «έσωσε» την κακοποιημένη 28χρονη

  1. Η διεθνής ημέρα για την εξάλειψή της και η σκληρή πραγματικότητα.

    όσες μέρες και να αφιερώσουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ θα είναι το αποτέλεσμα ! ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.