Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου των Δήμων Κοζάνης -Σερβίων – Βελβεντού



 

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν στην σύσκεψη που οργανώνει ο σύλλογος μας την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στις 6 μ.μ. στο εργατικό κέντρο Κοζάνης με σκοπό να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας υπό την αιγίδα της Πάνελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), αλλά και της πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας, που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα οι αγροτικοί σύλλογοι, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, προσπαθώντας να παραμείνουμε στα χωράφια, και στα κοπάδια μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε από το μόχθο μας.

Ακολοθούμε τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοι μας στην Αγιά της Λάρισσας με μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε. Δεν πάει άλλο.

Οι αγρότες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι , ότι κερδίσαμε τόσα χρόνια το κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες που κάναμε και πάντα σε  πανελλαδικό συντονισμό. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους του αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με την Καστοριά , την Εορδαία, το Αμύνταίο.

Χορτάσαμε από φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και υποσχέσεις όλο αυτό το διάστημα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας διεκδικούμε για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε Ροδάκινα , Κρόκο και άλλες καλλιέργειες .

Τα αιτήματα

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου των Δήμων Κοζάνης -Σερβίων – Βελβεντού

  1. Φωτογραφίες, οι βουλευτες της Νέας Δημοκρατιας,δε βγάζουν δίπλα
    σε αγρότες και τρακτερ;
    Όχι,γιατί, απ τους τίμιους αγροτες ,ούτε σοκολατακια(! ) παίρνουν δώρα,
    ούτε δώρα από πατσηδες,καπατους,Ευθυμίου,χειμαρες ,μαραβεγιαδες ,
    αβραμοπουλους,σπυρακη- δες και το κακό επιτελικο συναπάντημα των επιτελικων τρωκτικων που δεν άφησαν, τίποτα ορθιο στον τόπο,παρά, γέμισαν την Ελλάδα με καλάθια πείνας
    20 λεπτά,το κιλό, το μήλο στο χωράφι,1,40 €,χθες στο Σούπερ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.