Ποιες είναι οι τάσεις για το 2023 στα έπιπλα κουζίνας;



Η κουζίνα αποτελεί έναν ιδιαίτερα προσωπικό χώρο, στον οποίο αφιερώνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας κατά την παραμονή μας στο σπίτι. Η διακόσμηση της συνεπώς είναι αρκετά σημαντική. Ένας όμορφα διακοσμημένος χώρος μας ανεβάζει τη διάθεση, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνεται το κίνητρο να περάσουμε χρόνο σε αυτή και να ετοιμάσουμε όλα τα αγαπημένα μας γεύματα. Ωστόσο, ανά διαστήματα, οι τάσεις στα έπιπλα της κουζίνας αλλάζουν.

Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς στα έπιπλα κουζίνας Pagonas Home ποιες είναι οι νέες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας, οι οποίες θα αναδείξουν το χώρο σας με το νέο έτος.

Χρωματιστή νησίδα

Το λευκό αποτελεί μια κλασική επιλογή για μια κουζίνα. Ωστόσο, η προσθήκη χρώματος σε μια νησίδα δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον οπτικά αποτέλεσμα, το οποίο δύσκολα περνά απαρατήρητο. Επιπλέον, αποτελεί μια μικρή αλλαγή, η οποία όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση του χώρου.

Ζεστή απόχρωση ξύλου

Το ξύλο αποτελεί ένα αγαπημένο υλικό στην κατασκευή των επίπλων κουζίνας. Η ζεστή απόχρωση του ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση της για το νέο έτος, και να επικρατήσει στα ντουλάπια της κουζίνας. Ο λόγος; Η απόχρωση του ξύλου αυξάνει το αίσθημα της ζεστασιάς και της άνεσης. Γιατί να μη δημιουργήσετε με απλές κινήσεις ένα αίσθημα θαλπωρής στο χώρο σας;

Ανοιχτά ντουλάπια

Μια τάση η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνιση της και αναμένεται να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα είναι τα ανοιχτά ντουλάπια, τα οποία συνήθως καλύπτονται με τζάμι. Στα ντουλάπια αυτά μπορείτε να τοποθετήσετε τα καλά σας σερβίτσια, ή να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως βάζα – υλικά για άμεση πρόσβαση και όταν μαγειρεύετε. Η κουζίνα με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορέσετε πολύ εύκολα να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά στον χώρο σας.

Βιώσιμα υλικά

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, και έχει εισχωρήσει και στα έπιπλα του σπιτιού, και πιο συγκεκριμένα της κουζίνας. Τα κλασικά και διαχρονικά σχέδια, ιδιαίτερα αν είναι κατασκευασμένα από φυσικά και ανθεκτικά υλικά όπως το ξύλο αντέχουν σε μεγάλο βάθος χρόνου. Η επιλογή μάλιστα ανακυκλώσιμων υλικών αποτελεί παράγοντα ο οποίος θα ληφθεί υπόψη το επόμενο διάστημα.

Ντουλάπια με στυλ επίπλων

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για το νέο έτος δεν είναι άλλη από την επιλογή ντουλαπιών με την όψη επίπλων, όπως για παράδειγμα μιας συρταριέρας. Το εφέ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την επιλογή προσθήκης ιδιαίτερων επίπλων, όπως ένα vintage γραφείο ή συρταριέρα ως ντουλάπι αποθήκευσης διαφόρων αντικειμένων, ή για χρήση ως τραπέζι.

Smart τεχνολογία

Καθώς η τεχνολογία γενικότερα εξελίσσεται διαρκώς, η χρήση της smart, δηλαδή της έξυπνης τεχνολογίας στην κουζίνα αναμένεται να αυξηθεί. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση των ηλεκτρικών και άλλου είδους συσκευών οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με τη smartphone συσκευή και να ελέγχονται όπου κι αν βρίσκεστε, αυτοματισμούς στα ντουλάπια και σε όλα τα έπιπλα, καθώς και άλλου είδους καινοτομίες. Η χρήση της smart τεχνολογία όχι μόνο συμβάλλει στην εύκολη χρήση της κουζίνας, αλλά και στην εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.

Ταπετσαρία για φόντο

Η χρήση ταπετσαρίας αναβαθμίζει την αισθητική ενός χώρου, ενώ την ίδια στιγμή προσθέτει ζωντάνια στον χώρο. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας με μοτίβο στον νεροχύτη, ή σε κάποιο σημείο που υπάρχει κενό ανάμεσα στα ντουλάπια. Αποτελεί μάλιστα μια μικρή προσθήκη η οποία μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις σε έναν χώρο.

Σκέφτεστε με το νέο έτος να ανενεώσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας; Επικοινωνήστε με την εταιρεία Pagonas Home και το εξιδευμένο προσωπικο είναι έτοιμο για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί την κουζίνα των ονείρων σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.