Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας: «Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε… η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα»



 

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τις διακομιδές των παιδιατρικών ασθενών από τη Δυτική Μακεδονία να είναι καθημερινότητα για τους γονείς και τους υγειονομικούς, μας έχει εξοργίσει.

Είναι αδιανόητο το 2022 να μην υπάρχουν πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες Παιδιατρικές κλινικές δημόσιες και δωρεάν σε κάθε πόλη, να μην υπάρχουν οργανωμένα- στελεχωμένα Παιδιατρικά Ιατρεία στα Κέντρα Υγείας να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας. Να μην υπάρχει Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο το οποίο θα διαθέτει εξειδικεύσεις για όλα τα ιατρικά θέματα, ΜΕΘ Παίδων και Μονάδας Νεογνών αλλά να παίζεται στα ζάρια σε πόση ώρα και με τι μέσο θα φτάσει ένα παιδί στην πλησιέστερη και «μη κατειλημμένη» δομή υγείας. Να μην υπάρχει σύγχρονος και συντηρημένος στόλος στο ΕΚΑΒ με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Το ζήτημα της δωρεάν άμεσης πρόσβασης στις δομές υγείας είναι κόκκινο πανί για υγειονομικούς και γονείς! Δεν μπορούμε να παίζουμε τις ζωές μας στα ζάρια. Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Όλοι απέδειξαν πως υπηρέτησαν ευλαβικά την υποστελέχωση και απαξίωση των δομών υγείας. Όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπερασπίζονται τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που καταργεί και συγχωνεύει Νοσοκομεία και Κλινικές και εμπορευματοποιεί παραπέρα τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Μήπως τώρα που λείπουν βασικά φάρμακα δεν εκβιάζουν τον λαό να αποδεχτεί το «μικρότερο κακό» και να συναινέσει στις αυξήσεις στο φάρμακο;

Προχωράμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26  Γενάρη σε κάθε Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους φορείς του κάθε Νομού σε συμμετοχή.

Διεκδικούμε:

  1. Πλήρη στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των ΚΥ με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού. Συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  2. Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  3. Φάρμακο δωρεάν, ασφαλή και διαθέσιμο σε όλο το λαό. Καμία σκέψη για αυξήσεις, τώρα να σταματήσουν οι εξαγωγές.
  4. Να μην προχωρήσει το έγκλημα του λεγόμενου Νέου ΕΣΥ.

 

2 σχόλια στο άρθρο “Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας: «Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε… η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα»

  1. Μεγκελε κακής Αθανάσιος

    - Edit

    Απαντήστε

    Πλεύρης,απαγορεύει το τσιγάρο και τους διορισμούς νοσηλευτικου προσωπικού και γιατρών,χωρίς χαχα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.