Χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις μαθητών και εκπαιδευτικών χτύπησε το κουδούνι στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Κοζάνης – Ανησυχία και επιφύλαξη για το επόμενο διάστημα



 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR 

Χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις σε μαθητές και καθηγητές, χτύπησε το κουδούνι στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Κοζάνης, το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου κατά την επιστροφή από τις διακοπές των γιορτών.

Σύμφωνα με τους διευθυντές του 2ου και 5ου γυμνασίου Γιώργου Τσιτούρα και Παναγιώτη Μακρή αντίστοιχα, οι ελλείψεις μαθητών και καθηγητών σήμερα δεν είναι ανησυχητικές. Στο πρώτο σχολείο απουσιάζουν 2 εκπαιδευτικοί και 7 μαθητές, ενώ στο δεύτερο 5 μαθητές.

Μία μέρα πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, γονείς -κηδεμόνες και μαθητές έλαβαν στα email τους οδηγίες προκειμένου να ενημερωθούν για να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες, ενώ λίγο πριν εισέρθουν στις αίθουσες για μάθημα, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ενημέρωση σε όλους, ώστε να είναι προσεκτικοί και να αποφευχθούν σοβαρές ελλείψεις στις σχολικές μονάδες. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσονται για το επόμενο διάστημα.

Οι οδηγίες προς τους γονείς από την διεύθυνση του 2ου γυμνασίου Κοζάνης

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Χρόνια Πολλά και ευλογημένα με υγεία για όλους σας και καλή πρόοδο στα παιδιά. Με την ευκαιρία της αυριανής επανέναρξης των μαθημάτων το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε αναλυτικό οδηγό προστασίας προκειμένου να αποφύγουν να «κολλήσουν» το επιδημικό ρεύμα των ιώσεων της γρίπης και του covid. Συγκεκριμένα συνιστάται:

• Η Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

• Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

• Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι προαιρετική, ωστόσο προφυλάσσει από τη διασπορά των ιώσεων.

• Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Οι μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου αριθμού απουσιών (114 συνολικά για το Γυμνάσιο)”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.