Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης



 

‘Όχι’, στην αναβολή της δίκης, με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πριν λίγο το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας ότι έχει ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Όπως είχε προαναγγείλει, ο κ. Κούγιας, ζήτησε από την έδρα, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη να αναβληθεί και να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023.

Γιατί το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα
Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως σκεπτικο της απόρριψης της αναβολής.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος της είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της» ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.
ναζητούσε τον Δασκαλάκη
Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο στις 9:40 από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών.
Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η μητέρα της ,η αδερφή της και ο πατριός της κατηγορουμένης.

Με την εκφώνηση της υπόθεσης και πριν από την κλήρωση των ενόρκων και την εκφώνηση των μαρτύρων, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έθεσε ζήτημα αναβολής επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.

Πώς δικαιολόγησε ο Κούγιας το αίτημα αναβολής
«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές.

Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η δίκη ωστόσο θα γίνει κανονικά. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ημερομηνία της διακοπής.

ΒΗΜΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.