Παγκόσμια ανησυχία με την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία της Κίνας- Τρέχει να ‘προλάβει’ νέο κύμα ηΕΕ



 

Κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς κείτονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου ή εισπνέουν οξυγόνο καθισμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, καθώς ο κορονοϊός εξαντλεί τα κονδύλια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, ακόμη και μετά την αναφερόμενη κορύφωση της πανδημίας.
Στα ανατολικά της πόλης το νοσοκομείο Chuiyangliu είναι γεμάτο με νεοαφιχθέντες ασθενείς. Τα διαθέσιμα κρεβάτια εξαντλήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο τα ασθενοφόρα συνέχισαν ακατάπαυστα να φέρνουν και άλλους ασθενείς. Υπό συνθήκες ακραίας πίεσης, νοσηλευτές και γιατροί σπεύδουν να πάρουν το ιστορικό τους και να ταξινομήσουν τα πιο επείγοντα περιστατικά.

Στενάζουν τα νοσοκομεία
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ακραίων απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, τα νοσοκομεία της Κίνας στενάζουν καθώς, η άρση των περιορισμών, έφερε την ταχεία εξάπλωση των κρουσμάτων – καταρχάς στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις. Οι Αρχές ανησυχούν ότι έχει ήδη φτάσει και σε μικρότερες πόλεις και αγροτικές περιοχές, των οποίων τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης είναι ασθενέστερα. Ήδη αρκετές τοπικές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να ζητούν από τους κατοίκους τους να αποφεύγουν τα ταξίδια, ακόμα και εντός της χώρας, ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, ολοένα και αυξανόμενος είναι ο αριθμός των κυβερνήσεων των κρατών που απαιτούν, για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, την επίδειξη αρνητικού τεστ, επικαλούμενες την άρνηση των κινεζικών Αρχών να μοιραστούν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την πανδημία στη χώρα τους. Από την πλευρά της, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, επικρίνει τις απαιτήσεις ενώ προειδοποιεί ότι θα λάβει, από την πλευρά της, αντίμετρα κατά των χωρών που τις επιβάλλουν.

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.