Η γιορτή των Θεοφανίων και ο εορτασμός των υδάτων στην πόλη της Κοζάνης (φωτογραφίες και βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, στην θεία λειτουργία των Θεοφανίων και μετέπειτα στον καθαγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στη κολυμπήθρα, στην κεντρική πλατεία,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, παρουσία και της στρατιωτικής μπάντας, της 9ης  Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Κοζάνης.

 

 

3 σχόλια στο άρθρο “Η γιορτή των Θεοφανίων και ο εορτασμός των υδάτων στην πόλη της Κοζάνης (φωτογραφίες και βίντεο)

  1. Το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην επί γης πορεία και δράση του Σωτήρα μας, διότι «ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου φως ανέτειλεν αυτοίς» (Ματθ.4,16).
    Η είσοδος του Χριστού στον κόσμο διέλυσε τα πνευματικά σκοτάδια του παρελθόντος, διότι είναι ο Ίδιος το «φως το αληθινόν, ο φωτίζει
    πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον» (Ιωάν.1,9).
    Κατά τα Θεοφάνια «εθεασάμεθα την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας» (Ιωάν.1,14).
    Γι’ αυτό οι πιστοί ονόμασαν τη μεγάλη αυτή εορτή τα Φώτα και μάλιστα η αρχαία Εκκλησία πραγματοποιούσε την ημέρα αυτή τις
    βαπτίσεις των κατηχουμένων, τις οποίες ονόμαζε φωτισμούς!

    1. Μάλλον τα πνευματικά σκοτάδια γεννήθηκαν με την έλευση των αβρααμικών (σημιτικών μονοθεΐστικών) θρησκειών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.