Τι είναι ένας holistic health coach και πώς μπορεί να με βοηθήσει;



Τον τελευταίο καιρό, έχει μπει στην καθημερινότητα μας ο όρος του coach και του συμβούλου ευεξίας. Αυτό που λίγοι όμως ξέρουν είναι ότι ακόμα και στους coach υπάρχουν πολλές διαφορετικές ειδικότητες.

Οι coaches εξειδικεύονται σε διαφορετικά σημεία της ζωής ενός ανθρώπου, όπως η καριέρα, η καλή οικονομική διαχείριση, καθώς και η πνευματική υγεία. Ένας τύπος coaching για τον οποίο γίνονται συχνά αναφορές είναι ο holistic health coach. Ας δούμε λοιπόν με ποιον τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει, καθώς και μερικές διαφορές με τον life coach.

Τι είναι ο holistic health coach;

Ένας holistic health coach είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στην βοήθεια των ανθρώπων και τη βελτίωση κάθε πτυχής της υγείας τους με την κατάλληλη νοητική, πνευματική και σωματική καθοδήγηση. Πιο αναλυτικά, είναι αφοσιωμένος στη σύνδεση αυτών των πλευρών του ατόμου έτσι ώστε η καθημερινότητα να γίνει καλύτερη και πιο ουσιαστική.

Έτσι λοιπόν ο holistic health coach σας βοηθά να δείτε την υγεία σας ως σύνολο και όχι μόνο σε ξεχωριστά τμήματα. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανακαλύψετε τις πραγματικές σας δυνατότητες, αλλά και να πραγματοποιήσετε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας έτσι ώστε να αποκτήσετε την υγεία που θέλετε. Βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει αυτός ο Coach είναι:

    •  

Σας βοηθά να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που επηρρεάζει την υγεία σας

    •  

Σας ενθαρρύνει να αναλάβετε δράση και να κάνετε αλλαγές

    •  

Σας παρακινεί για την προσωπική σας βελτίωση

    •  

Σας βοηθά να ξεπεράσετε τα εμπόδια, και να ανακαλύψετε τις πραγματικές σας δυνατότητες

Τι οφέλη προσφέρει σε έναν πελάτη ο Holistic Health Coach;

Θα μπορούσαμε με άνεση να πούμε πως τα οφέλη των συνεδριών με έναν Holistic Health Coach είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν:

    •  

Ανακαλύπτετε ποιοι ακριβώς είναι οι προσωπικοί σας στόχοι υγείας. Έτσι, αποκτάτε μεγαλύτερη διαύγεια, δημιουργείτε μια καθημερινότητα που ανταποκρίνεται περισσότερο τις ανάγκες σας

    •  

Σας είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε δύσκολες καταστάσεις όπως για παράδειγμα το άγχος, η απώλεια, κάποιο πένθος

    •  

Βελτιώνετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, λύνετε διάφορες διαμάχες και θέτετε υγιή όρια

    •  

Είστε σε θέση να θέσετε νέους στόχους, αλλά και να τους πετύχετε

    •  

Αποκτάτε υποστήριξη για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής και το σώμα που θέλετε

Ποιες είναι οι διαφορές με τον Life Coach;

Ο Life Coach εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη σε πιο ιδιαίτερες περιοχές στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου, όπως η κοινωνική ζωή, οι σχέσεις, η επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά, η οικογένεια, σε συνδυασμό με την προσωπική ανάπτυξη. Ο Holistic Health Coach εστιάζει στην Υγεία και σε ότι την επηρεάζει.

Είναι λοιπόν ξεχωριστές ειδικότητες, ωστόσο διαθέτουν κοινά στοιχεία. Ένας Life Coach μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία που εφαρμόζει ένας holistic health coach, όπως τεχνικές διαχείρισης άγχους, αλλά και την υπόδειξη της σημασίας των υγιεινών συνηθειών, όπως η καλή διατροφή, η άσκηση, και ο ποιοτικός ύπνος. Παρόλα αυτά, o Life Coach επικεντρώνεται κυρίως στην επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων, σε αντίθεση με τον Holistic Health Coach που βοηθά για την επίτευξη μιας ολιστικής αλλαγής της καθημερινότητας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και υγείας.

Αν ψάχνετε υπηρεσίες Coaching επισκεφτείτε το Site Your Growth Guide για περισσότερες πληροφορίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.