Πώς να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ντουλάπια στην κουζίνα σας;



Τα γυάλινα ντουλάπια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και διαχρονικά trends στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση μιας κουζίνας, και όχι άδικα. Δημιουργούν βάθος, κάνοντας ακόμη και τους πιο μικρούς χώρους να φαίνονται μεγάλοι, προσθέτουν φως, ενώ επιτρέπουν την έκθεση πολύτιμων ή ιδιαίτερων αντικειμένων της κουζίνας σας, και όχι μόνο.

Τι είδους γυαλί να επιλέξω για τα ντουλάπια της κουζίνας μου;

Με τόσα διαφορετικά είδη γυαλιού που μπορείτε να ενσωματώσετε στο design της κουζίνας σας, πώς θα ξέρετε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή; Οι ειδικοί στα έπιπλα κουζίνας από τη Dreamy Kitchen μας κάνουν προτάσεις καλαίσθητου design και αισθητικής.

Κλασικό γυαλί

Όπως φαντάζεται κανείς, το κλασικό, καθαρό γυαλί αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Με ένα πλήρες διαφανές γυαλί, μπορείτε να δείξετε στους καλεσμένους σας τα πολύτιμα γυαλικά σας, καθώς και ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και είδη κουζίνας.

Ημιδιαφανές ή χρωματιστό γυαλί

Σε περίπτωση που απλά θέλετε να αποθηκεύσετε πιάτα ή ποτήρια που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα, τα οποία δε θέλετε να φαίνονται, μια ημιδιαφανής, ή χρωματιστή επιλογή θα σας δώσει τη λύση που ψάχνετε.

Γυαλί με σχέδιο

Ακόμη, τα ντουλάπια με κάποιο ανάγλυφο σχέδιο όπως αυτό του “νερού”, ή γενικότερο κάποιο σχέδιο με χρώμα τραβούν πάντοτε την προσοχή. Αν μάλιστα το δάπεδο σας έχει ένα ιδιαίτερο μοτίβο, θα δώσετε μια ιδιαίτερη και σοφιστικέ νότα στην κουζίνα σας, ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ντουλάπια της κουζίνας;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ντουλάπια της κουζίνας σας. Πέρα από τους προφανείς και πρακτικούς λόγους, όπως για παράδειγμα την αποθήκευση πιάτων, μπορείτε πάντοτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να σκεφτείτε πρωτότυπους συνδυασμούς, ώστε να δώσετε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Τοποθετήστε συλλεκτικά αντικείμενα

Είστε μήπως συλλέκτες; Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να εκθέσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Κάρτες, συλλεκτικές φιγούρες, ένας μικρός πίνακας, ακόμα και ένα ακριβό μπουκάλι από το αγαπημένο σας ποτό, θα αποτελέσουν μια προσωπική σας έκφραση.

Διακοσμήστε με βιβλία

Αν είστε βιβλιολάτρες, είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ένα γυάλινο ντουλάπι κουζίνας θα σας δώσει την ιδανική ευκαιρία να δείξετε τα βιβλία σας, αλλά και σημαντικά αρχεία. Η επιλογή αυτή θα δώσει ένα πιο μοντέρνο και σοφιστικέ αποτέλεσμα, ενώ θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο από τη βιβλιοθήκη και το γραφείο σας.

Οργάνωση με βάση το μέγεθος και τους αριθμούς

Αν δεν ξέρετε πώς θα οργανώσετε τα αντικείμενα στο ντουλάπι σας, την απάντηση δίνουν οι αριθμοί. Υπάρχει μια θεωρία ότι τα πάντα δείχνουν πιο ωραία σε μονούς αριθμούς. Χωρίστε τα σε μικρές ομάδες των τριών, των πέντε και των επτά αντικειμένων ώστε να ξεχωρίζουν.

Παίξτε με τα χρώματα

Λένε πως τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση μας. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε αντικείμενα που θα ταιριάζουν με την υπόλοιπη κουζίνα σας; Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου, των πάγκων, των ντουλαπιών, αλλά και των πλακιδίων στους τοίχους και το δάπεδο της κουζίνας.

Θέλετε να φτιάξετε την ιδανική κουζίνα για εσάς και αναζητάτε έξυπνες και πρωτότυπες συμβουλές; Επικοινωνήστε με τους έμπειρους interior designers της Dreamy Kitchen και σχεδιάστε την κουζίνα που θα σας χαρίσει αξέχαστες αναμνήσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.