Επίδοση διοριστηρίων Γραμμάτων ‘’Βασιλιάδες 2023’’ στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

 

Την επίδοση των διοριστηρίων Γραμμάτων (και τις συνοδευόμενες με αυτά Ευχές) του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στα Μέλη (Τακτικά και Αναπληρωματικά) του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και στα Μέλη του Φιλοπτώχου του Ιερού Ενοριακού Ναού του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, έκανε στο τέλος της Πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας (1-1-2023) ο λειτουργών εφημέριος πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας προϊστάμενος του Ναού και αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.

Η σύνθεση του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (2023-2025) είναι η εξής:

Τακτικά Μέλη: Κρομμύδα Άννα, Παπαγεωργίου Περικλής, Δουλδούρα Ολυμπία, Στεφάνου Δημήτριος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Κουτσιούκης Λάμπρος, Ευαγγέλου Γεώργιος, Τσιαπανίκας Εμμανουήλ, Τζινίκου Αλεξάνδρα.

Η σύνθεση του Φιλόπτωχου: Γεωργάκη Άννα, Παπαγόρα Ανθή, Παπαδημητρίου Άννα.

Με την ευχή του Επισκόπου και Μητροπολίτη μας κ. Παύλου και την ευλογία του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, υγεία ψυχής και σώματος σε όλους και καλή διακονία.

‘’ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ 2023’’. Έγινε φέτος μετά την πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία (1-1-2023) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού το παραδοσιακό έθιμο ‘’Βασιλιάδες 2023’’ – μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Οι ‘’Βασιλιάδες 2023’’ έψαλαν μέσα στο Ναό τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον παπά: ‘’Αρχή που βγήκε ο Χριστός – άγιος και πνευματικός – στη γη να περπατήσει – και να μας καλοκαρδίσει’’. Στη συνέχεια το έθιμο θέλει τους ‘’Βασιλιάδες’’ να άδουν και να ψάλλουν τα κάλαντα στις γειτονιές και στα σπίτια μεταφέροντας τη χαρά και την ελπίδα στους ανθρώπους. Το έθιμο ολοκληρώνεται στο αρχονταρίκι με την ευλόγηση και την κοπή της Βασιλειόπιτας και με το εορταστικό κέρασμα. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι των ψαλτών.

Πρωτοχρονιάτικες ευχές: ‘’Να αξιοποιήσουμε τον νέο χρόνο της χρηστότητος του Κυρίου ‘’εν ειρήνη και μετανοία’’ εμπιστεύοντας ‘’εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ’’. Να γίνουμε άνθρωποι καλής θελήσεως, ταπεινόφρονες, με ‘’νουν Χριστού’’ και να επανεύρουμε και να διαφυλάξουμε την ταυτότητά μας. Και η δική μας ταυτότητα γράφει: ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!’’ (Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Ποιμαντορική Εγκύκλιος Πρωτοχρονιάς 2023).

ΥΓ. Ποιος (αρμόδιος-υπεύθυνος) θα βάλει φρένο σε μια Αυτοκέφαλη-Πατριαρχική Εκκλησία του ορθόδοξου βορρά, που με ίππειον θράσος εισέβαλε (αντικανονικά) στο Χαλκηδόνειο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας;

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επίδοση διοριστηρίων Γραμμάτων ‘’Βασιλιάδες 2023’’ στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Στην κοσμααααρα σας,στους βασιλααααδες σας.το 2023!!!
  Έθιμο σας,οι βασιλιάδες σας και η αγια Υποκρισία σας!
  Κουβέντα για αυξησεις μισθών, συντάξεων,για δάνεια,για για
  αυξησεις σε καυσιμα,σε προιοντα!
  Βρήκατε τον μήνα που τρέφει τους 11 ,αιώνες τώρα και δόξα ναχει
  Η Αγια Υποκρισία,Μεγάλη η Χάρη Της.
  Βασιλεία και Υποκρισία,Κύριε φύλαττε αυτας,εις πολλά έτη,όπως ψελνατε….
  μέχρι το 1974 και δακρυζατε,μην πάθει τίποτα ο Κωνσταντίνος, την ώρα που ξενυχτουσε στις δεξιώσεις στο Μόντε Καρλο και στα μπουζούκια εν Ελλαδι!
  Στην κοσμααααρα μας,Δόξα τω Θεω,καλά περνάμε και ο λαος;
  Τι είναι αυτό παλι;
  Τα παραπάνω για τους αυλοκολακες,τους υποκριτές και ιησουιτες
  και όχι για τους αγνους και με καθαρή καρδιά κληρικούς μας.
  Κατάπτωση μεγίστη…να γνωρίζεις γράμματα και να είσαι Αυλοκολακας!
  Τα γράμματα τα μαθαίνεις για να σαιτευουν τα μάτια σου τον ορίζοντα κι όχι το χώμα, σαν ασπόνδυλα κατάλοιπα της τουρκοκρατιας και του ραγιαδισμου!
  Στην κοσμααααρα σας!
  Θα πεταχτεί καμία μέρα,κανένας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος απ το τέμπλο με το τσεκούρι του που έχει δίπλα στο άκαρπο δενδρο και θα τρέχετε με τους βασιλιάδες σας και την Αγιά Υποκρισία σας και τα Πολυχρονια σας..
  Η θεολογίας της Υποκρισιας σας,η θεολογία της Βασιλείας σας,ανοίξτε κανένα βιβλίο και διαβάστε, τι είναι η θεολογία της Απελευθέρωσης,ίσως τότε συναντηθείτε με τον Χριστό μας!
  Για να βρεις τον Χριστο,θέλει δουλειά πολλη κι όχι Υποκρισία πολλη.
  ….Όλες οι εξουσίες έχουν και τον Οικονόμο τους…..( ,επιτρέπεται και η συνεργασία ,για να καταλάβουν καποιοι ,την τελευταία προταση)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.