Έργο πνοής για τον δήμο Εορδαίας με την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων στους οικισμούς Ασβεστόπετρας και Προαστείου

 

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Προαστείου και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ασβεστόπετρας και Προαστείου στον κόμβο νότιας εισόδου Πτολεμαΐδας».

Παρόντες στην διαδικασία της υπογραφής ήταν ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια και ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Επιπλέον συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Ειδικότερα, στο έργο προβλέπεται η παραλαβή και διοχέτευση των λυμάτων της ευρύτερης περιοχής Πτολεμαΐδας, που σήμερα εκβάλλουν στην αποστραγγιστική τάφρο της, αλλά και των λυμάτων των οικισμών Προαστίου, Ασβεστόπετρας, Καρυοχωρίου, Αγ. Χριστοφόρου και Άρδασσας και η διοχέτευσή τους με φυσική ροή σε αντλιοστάσιο ανύψωσης, έτσι ώστε τα λύματα να οδηγηθούν τελικά για επεξεργασία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Πτολεμαΐδας. Η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών διαχείρισης των αστικών λυμάτων θα συμβάλει στην προστασία των υγροτόπων του ποταμού Σουλού και της λίμνης Βεγορίτιδας.

Η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσει συγχρόνως την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των έργων θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί ένα κρίσιμο και χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας, με θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της λίμνης Βεγορίτιδας.

Ένα έργο που αφήνει μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργεί αναπτυξιακές υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου.

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Έργο πνοής για τον δήμο Εορδαίας με την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων στους οικισμούς Ασβεστόπετρας και Προαστείου

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  …έργο ευρωπαϊκού επιπέδου…
  Και βγάζουν φωτογραφίες την ωρα που υπογράφουν ,για κάτι που έπρεπε να γινει την δεκαετία του ’50!!!
  Ήταν και ο μαϊντανός της αναπτυξιακης Μετάβασης, το αλτερ εγκο του εθνικού γελωτοποιού της υπανάπτυξης,του μπουρδολογου καλαθάκια!
  Τόσο ψεύτες,τόσο ανυπαρκτοι!
  Θα σας πάρει ο κόσμος στο κατόπι με τα λύματα και θα νομίζετε πως είναι λασπονερα βροχής..
  Να χαρούμε Χαρούμενα πρόσωπα και οι 5!!! γελαστοί,ευδιαθετοι,
  λες και υπογράφουν την παράδοση της Δυτικής Μακεδονιας στον κατακτητη- ερήμωση του τοπου!
  Τόσα χαρτιά για τα λυματα;θα σας χρειαστούν και για άλλη δουλειά…..
  Άλλη φορά να υπογράφετε σε χαρτί softex,για πολλαπλή χρήση,μπουρδολογοι
  που εξαντλείτε τη Δίκαιη Μετάβαση την ψεύτικη σας,την χωρίς δουλειες,σε υπογραφές για τα λύματα κάποιων χωριων!
  Πόσα έργα έγιναν επί επιτελικης μπουρδολογικης θητείας σας;
  Γράψτε το καποτε!
  1,2,3,4,9,23,45 εργα;
  Αυτο το έργο το τεραααααστιο…..δημιουργεί αναπτυξιακές υποδομές…..
  Με τα λύματα;θα έλεγα κάτι τωρα,αλλά η ψευτιά σας και ο μαυρογιαλουρισμος σας,ουκ έρχονται μόνα φέρνουν και λύματα και οδηγούν σε πλησιέστερα WC.

 2. ‘ΚΥΡΙΟΙ’…ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.???…ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΣΟ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΖΕΣΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΑΣ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΛΙΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Κ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ….ΤΑ ‘ΕΡΓΑ’ ΣΑΣ!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.