Κακοκαιρία ιστορικών καταστάσεων στις ΗΠΑ: Πάνω από 55 οι νεκροί -‘Αδιάβατες’ πόλεις από τον φονικό χιονιά



 

Οι θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα και οι τεράστιες χιονοστιβάδες εγκλώβισαν ανθρώπους στα σπίτια τους και εμπόδισαν τις μετακινήσεις.

Μια σπάνια χιονοθύελλα που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 55 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων 25 στην κομητεία Έρι της δυτικής Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι το πρωί της Δευτέρας.

Ο αριθμός των νεκρών από την τερατώδη καταιγίδα αναμενόταν να αυξηθεί καθώς το χιόνι συνέχισε να καλύπτει την κομητεία Έρι, αφήνοντας τους δρόμους σε πολλές περιοχές αδιάβατους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους του Μπάφαλο, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Μαρκ Πολόνκαρζ σε συνέντευξη Τύπου.

“Μπορούμε να δούμε κατά κάποιο τρόπο το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη το τέλος”, δήλωσε ο Poloncarz. “Δεν έχουμε φτάσει εκεί”.

Το χιόνι αναμενόταν να πέσει στην κομητεία Erie μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Σε εθνικό επίπεδο, οι θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα και οι τεράστιες χιονοστιβάδες εγκλώβισαν ανθρώπους στα σπίτια τους και εμπόδισαν τις μετακινήσεις.

Ποιες περιοχές έχει επηρεάσει η χιονοθύελλα
Εκτεινόμενη από τις Μεγάλες Λίμνες κοντά στον Καναδά έως τον Ρίο Γκράντε κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, η καταιγίδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 55 ανθρώπους από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News. Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε 12 πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

Το γραφείο του ιατροδικαστή στην κομητεία Erie διαπίστωσε ότι οι 25 θάνατοι εκεί σχετίζονται άμεσα με τη χιονοθύελλα, δήλωσε ο Poloncarz.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας δήλωσε ότι ένα “μεγάλο μέρος” αυτών των θανάτων συνέβη στο Μπάφαλο και ότι πολλοί πέθαναν από καρδιακά προβλήματα κατά το φτυάρισμα ή το φύσημα του χιονιού. Άλλοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Τουλάχιστον ένα άτομο στην κομητεία Νιαγάρα πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, είπε.

Η σφοδρότητα της καταιγίδας δεν έμοιαζε με καμία άλλη που έχει δει η περιοχή, δήλωσε ο Poloncarz.

“Είναι μια καταιγίδα γενιάς που, δυστυχώς, δεν έχουμε αρχίσει να εκτιμούμε πραγματικά το πλήρες τίμημά της”, είπε.

Το πρωί της Δευτέρας, μια “ζώνη βαριάς χιονόπτωσης από τη λίμνη” στην περιοχή του Μπάφαλο παρήγαγε 2 έως 3 ίντσες ωριαίας χιονόπτωσης, με συσσωρεύσεις που έφταναν τις 6 έως 12 ίντσες και έως και 1 έως 2 πόδια για τις κομητείες Τζέφερσον και βόρεια Λιούις, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο δελτίο της στις 6:43 π.μ..

Το “φαινόμενο της λίμνης” συμβαίνει όταν ο ψυχρός αέρας περνά πάνω από το μη παγωμένο και θερμότερο νερό της λίμνης, προκαλώντας τη μεταφορά υγρασίας και θερμότητας στα χαμηλότερα τμήματα της ατμόσφαιρας. Στη συνέχεια, ο αέρας ανεβαίνει και σχηματίζει σύννεφα, με αποτέλεσμα την έντονη χιονόπτωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από NBC news

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.