Χαρούμενες μελωδικές γιορτές από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας



 

Φέτος που όλες οι γιορτές και οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν χωρίς περιορισμούς, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» προσπάθησε να χαρίσει σε όσους περισσότερους φίλους και συμπαραστάτες του γιορτινές μελωδίες και υπέροχες χριστουγεννιάτικες ευχές.

Αφού χάρισε στο κοινό της Σιάτιστας την κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα “Μελωδικές Γιορτές” μαζί με την παρουσίαση του αναμνηστικού λευκώματος «25 χρόνια…25 στιγμές» και τίμησε μαζί με τον Δήμο Βοΐου τον Ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου και τη σύζυγό του, παρουσίασε στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος συναντούν τα Χριστούγεννα» μαζί με τη Μανούσεια Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ναούμ Τσιαούση και το Γυμνάσιο Γαλατινής παρουσίασαν την εκδήλωση “Χριστουγεννιάτικες συναντήσεις με αφηγήσεις και μουσική” στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλατινής. Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά και σύγχρονα παραμύθια μαζί με χριστουγεννιάτικη μουσική από τα σύνολα του σχολείου που αποτελούνται από μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κ. Ξένια Τσαβκοπούλου, η κ. Παναγιώτα Κυριακίδη και ο κ. Πέτρος Ρίστας. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Ναούμ Τσιαούση για την ιδέα και τη διοργάνωση αλλά και στον κ. Διονύση Μπόσιακα για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης με εξαιρετικό τρόπο.

Την Τετάρτη επίσης το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του κ. Γεωργίου Σκηπητάρη ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Σωματείου «Νέα Ελπίδα» στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για την ενίσχυση της παιδοογκολογικής κλινικής.

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 τα Μουσικά Σύνολα του σχολείου ταξίδεψαν στα Σέρβια, προσκεκλημένοι του Δήμου Σερβίων και πραγματοποίησαν συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Ευρωπαϊκής Μουσικής, του Εργαστηρίου Ποπ – Ροκ Μουσικής και με έργα μουσικής δωματίου. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, ο κ. Ηλίας Κατσιάνος και οι καθηγητές που προετοίμασαν τα παιδιά για τα έργα μουσικής δωματίου.

Η τελευταία μέρα του σχολείου, η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, έκλεισε με κάλαντα, υποστηρίζοντας το έργο του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Γέφυρα Ζωής Κοζάνης σε διάφορους φορείς της πόλης.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς που πάντα συνδράμουν όταν αυτό ζητηθεί και σε όλους τους φορείς που το υποστηρίζουν καθημερινά “Χαρούμενες γιορτές γεμάτες υγεία, αγάπη και … Χαρούμενες Μελωδίες” !

Χρόνια πολλά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.