Συνδυασμός ‘Εδώ Κοζάνη’: ‘ μιζέρια και παντελή ανυπαρξία του εορταστικού πνεύματος στην Κοζάνη'(βίντεο) 

Η πλούσια και μεγάλη εκπλήξεις εορταστική περίοδος δυστυχώς κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο. Τα λίγα μέτρα λαμπιόνια δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη μιζέρια, τη φτώχεια και σχεδόν την παντελή ανυπαρξία του εορταστικού πνεύματος!
Ο δικός μας σχεδιασμός με οργανωμένο σχέδιο και προγραμματισμό επιδιώκει να κάνει το Δήμο μας την “πόλη των Χριστουγέννων”, δίνοντας οικονομική και πολιτιστική πνοή σε συνεννόηση με τα τοπικά διαμερίσματα αλλά και τους φορείς του Δήμου.
α) Τα Χριστούγεννα θα ξεκινούν με την φαντασμαγορική είσοδο του  Αή – Βασίλη στη πόλη και στη συνέχεια με την επίσκεψη του στα κοινοτικά διαμερίσματα.
β) Κάθε πλατεία θα έχει ως θέμα και διάκοσμο τις κατάλληλες Χριστουγεννιάτικες εικόνες ανάλογα με αυτές που εκπροσωπεί  (Πλατεία Νίκης με κατάλληλες υποδομές, με μικρό θεατράκι για παιδικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικη ορχήστρα)
Δημοτικός Κήπος: Χριστουγεννιατικη αγορα
Πλατεία Παύλου Μελά: Καραμελουπολη
Πλατεία Αλώνια: Σοκολατούπολη
Πλατεία Σκ’ρκας: Ζαχαρούπολη
Κάθε ανοιχτός χώρος πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης που θα συνδέονται με το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, το οποίο θα εξυπηρετεί τουρίστες αλλά και ντόπιο πληθυσμό.
Παράλληλα, κάποιοι χώροι, ανοιχτοί ή κλειστοί θα χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Πάρκα της περιοχής θα χρησιμοποιηθούν ως πόλοι έλξης με διάφορα επίκαιρα θέματα.
1)Το Δάσος των Χιονανθρώπων
2)Το Δάσος των Ξωτικών
3)Ο Κήπος των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, όπου κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με στολισμό και εκδηλώσεις.
Επίσης με διάφορους διαγωνισμούς για όλους μπορούμε να αναπτερώσουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τη συμμετοχή τους.
Μπορούμε να πάμε μπροστά τον τόπο!
Μπορούμε πολύ καλύτερα!
ΕΔΩ ΚΟΖΑΝΗ
Μανώλης Μαρκόπουλος
Ηθοποιός – Θεατρικός Συγγραφέας

4 σχόλια στο άρθρο “Συνδυασμός ‘Εδώ Κοζάνη’: ‘ μιζέρια και παντελή ανυπαρξία του εορταστικού πνεύματος στην Κοζάνη'(βίντεο)

  1. Τσιτσ-ι-ο λινο φράγκο

    - Edit

    Απαντήστε

    Ηθοποιός και θεατρικός συγγραφεας!
    Σαν να λέμε Πητερ Ότούλ και Μπρεχτ,πιάσε τ αυγο και κουρευτο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.